Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Άγκυρα σε Τσίπρα: Τον προειδοποιούμε να αφήσει τις κούφιες δηλώσεις



Αποφασισμένη να μην αφήσει τίποτα «να πέσει κάτω» δείχνει η Τουρκία. Μετά τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός μπορεί να λέει ό,τι θέλει αλλά οι γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ θα συνεχιστούν και την απάντηση του πρωθυπουργού από την Λευκωσία, πήρε τη σκυτάλη ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας AKP, Ομέρ Τσελίκ.

Ο Τσελίκ έφτασε μάλιστα στο σημείο να «προειδοποιήσει» τον Έλληνα πρωθυπουργό «να αφήσει τις κούφιες δηλώσεις»!

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός κρατά λάθος στάση. Κι από την άποψη του Διεθνούς Δικαίου, αυτό είναι από την πλευρά της Τουρκίας», υποστήριξε ο Ομέρ Τσελίκ.

«Ελλάδα και Κύπρος επιχειρούν να «βάλουν χέρι» στις πηγές ενέργειας της Ανατολικής Μεσογείου μονομερώς. Προειδοποιούμε τον κ. Τσίπρα να αφήσει τις κούφιες δηλώσεις. Γίνεται μια προσπάθεια να μας απειλήσουν μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός καλό θα ήταν να σταματήσει να απειλεί με επιχειρήματα που δεν μπορεί να στηρίξει», είπε χαρακτηριστικά ο Τσελίκ.
Οι δηλώσεις Τσελίκ έρχονται προφανώς ως απάντηση στο αυστηρό μήνυμα του πρωθυπουργού από την έδρα της ΕΛΔΥΚ. «Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν μιλάει μόνος του. Έχει τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης» διεμήνυσε στην Άγκυρα ο πρωθυπουργός, λίγες ώρες μετά τα όσα είπε ο Ερντογάν στους βουλευτές του κόμματός του, σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσει από τη βαριά προσωπική ήττα του στις δημοτικές εκλογές της Κωνσταντινούπολης!

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ΕΛΔΥΚ είπε απευθυνόμενος στον Ταγίπ Ερντογάν: «Λίγο πριν έρθω σήμερα εδώ στην ΕΛΔΥΚ, να αποτίσω φόρο τιμής στους πεσόντες, συνεργάτες μου με πληροφόρησαν ότι, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε κάποιες δηλώσεις. Είπε, απευθυνόμενος στο Έλληνα πρωθυπουργό, ότι «λέει κάποια πράγματα μιλώντας μόνος του, αλλά εγώ θα συνεχίσω το χαβά μου«. Θέλω να απαντήσω σε αυτή τη δήλωση λέγοντας πρώτον, ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν λέει κάποια πράγματα αλλά μιλάει την γλώσσα του διεθνούς δικαίου, την γλώσσα της λογικής, της αλήθειας και της αποφασιστικότητας.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν μιλάει μόνος του αλλά έχοντας στο πλευρό του την ΕΕ, όλα τα κράτη – μέλη της Ευρώπης και την μεγάλη πλειοψηφία της διεθνούς κοινότητας αλλά και κάθε χώρα που σέβεται το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας», ανέφερε –μεταξύ άλλων– ο Αλέξης Τσίπρας.

Δείτε τι μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Open στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη, για τις δηλώσεις Τσελίκ: