Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Αεροπυρόσβεση: ο θερινός "πόλεμος" της Πολεμικής Αεροπορίας



Για περισσότερες από 136 ώρες πετούσαν τα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας το τελευταίο τριήμερο σε διάφορες περιοχές της χώρας, συμμετέχοντας στις προσπάθειες του Πυροσβεστικού Σώματος στην κατάσβεση των πυρκαγιών που έχουν εκδηλωθεί.

Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν 64 εξόδους. Χθες δε και μέχρι τις 17:30 το απόγευμα, τα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας πετούσαν για περισσότερες από 10 ώρες, υποστηρίζοντας τις προσπάθειες κατάσβεσης πυρκαγιών.

Από την Λακωνία και την Κεφαλλονιά και την Κέρκυρα ως τα Μέγαρα τα ανεπτυγμένα σε αεροδρόμια διασποράς και μη πυροσβεστικά της Π.Α συμμετείχαν σε επιχειρήσεις πάνω από τουλάχιστον 12 πυρκαγιές, εκ των οποίων κάποιες ήταν αναζωπυρώσεις πουν απαιτούσαν και πάλι συνδρομή εναερίων μέσων.  

Αυτή την ώρα συνεχίζουν να επιχειρούν δύο CL-215 στο Καστρίτσι Πατρών, δύο PZL Μ-18Β στον Χαλικούνα Κέρκυρας, ένα CL-215 στα Μέγαρα και δύο PZL Μ-18Β στην Γραμμένη Δράμας.

Σημειωτέον ότι η δουλειά των υπηρετούντων στα πυροσβεστικά δεν σταματά με το σκότος: όσο τα πληρώματα αέρος αναπαύονται από τις εξοντωτικές συνθήκες που επικρατούν πάνω από τα πύρινα μέτωπα, το τεχνικό προσωπικό εδάφους θα ξενυχτήσει αν χρειασθεί, προκειμένου τα αεροπλάνα να είναιν πανέτοιμα και χωρίς παρατηρήσεις (αναφορά βλαβών/προβλημάτων) για πτήση με το πρώτο φως. Γιατί ο "πόλεμός" τους και οι επιχειρήσεις συνεχίζονται...