Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

ΑΔΜΗΕ: Προς επανεξέταση οι αποδοχές των ανωτάτων στελεχών



Παρέμβαση στο θέμα της αύξησης των αποδοχών δύο υψηλόβαθμων στελεχών του ΑΔΜΗΕ, σχετικά με την επερώτηση στη Βουλή του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κ.Κώστα Σκρέκα, από τον πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου της ΑΔΜΗΕ ΑΕ, κ. Νίκου Καϊμάκη.

Όπως είπε, οι αποδοχές των ανωτάτων στελεχών του ΑΔΜΗΕ θα επανεξετασθούν, για να προσθέσει ότι ο επαναπροσδιορισμός των αμοιβών και η αναδρομική ισχύς για τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας έγιναν κατ΄ εφαρμογή του νόμου Ν 4354/2015 από το προηγούμενο Εποπτικό Συμβούλιο της ΑΔΜΗΕ ΑΕ.

Στην ερώτηση που κατέθεσε την Παρασκευή στη Βουλή, ο τομεάρχης ενέργειας της ΝΔ, κ. Σκρέκας, αναφέρει: «Την ώρα που ο διαγωνισμός είναι σε φάση ολοκλήρωσης δύο κορυφαία στελέχη του ΑΔΜΗΕ μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, διορισμένα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σύμφωνα με πληροφορίες, χρησιμοποίησαν νόμο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για να εκτοξεύσουν τις μηνιαίες αποδοχές τους, στα 20.000 ευρώ ανά μήνα» και μάλιστα με αναδρομική ισχύ «από την εφαρμογή του νόμου 4354/16.12.2015 περί απελευθέρωσης αποδοχών των επικεφαλής των ΔΕΚΟ που καταργούσε το ανώτατο πλαφόν που είχε θέσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας». Αποτέλεσμα σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Σκρέκα τα δύο στελέχη του ΑΔΜΗΕ να λάβουν περί τα 200.000 ευρώ τον Δεκέμβριο του 2016 ως αναδρομικές αμοιβές ενός μόλις έτους.