Σάββατο 21 Μαΐου 2022 -

Αδιέξοδο για τα σκουπίδιαΧωρίς αποτέλεσμα έληξε πριν από λίγα λεπτά η συνάντηση των συμβασιούχων με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη. Η συζήτηση τους ολοκληρώθηκε μόλις μέσα σε λίγα λεπτά με τους συμβασιούχους να φεύγουν απογοητευμένοι.

Όπως ανέφεραν ο υπουργός Εσωτερικών τους είπε ότι η πρόταση τους δεν μπορεί να εφαρμοσθεί και τους αποκάλεσε «μαϊντανούς των καναλιών» όπως είπαν οι ίδιοι.

Τόνισαν μάλιστα ότι επειδή πλέον δεν θεωρούν ικανό τον κ. Σκουρλέτη να λύσει το πρόβλημα τους ζητούν πλέον συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Την Πέμπτη η ΠΟΕ - ΟΤΑ έχει προγραμματίσει 24ωρη απεργία και πορεία ενώ αντιπροσωπεία της θα προσπαθήσει να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό.

Το απόγευμα θα κατατεθεί η νομοθετική ρύθμιση για τους συμβασιούχους και θα ψηφιστεί άμεσα, δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, σημειώνοντας ότι η πρόταση που καταθέτουν οι συμβασιούχοι για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου «δεν οδηγεί πουθενά», με βάση και τις αποφάσεις του ΣτΕ.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Alpha 9,89 είπε πως η πρόταση της ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι εκτός τόπου και χρόνου. Εκτίμησε ότι τελικώς οι συμβασιούχοι θα προσέλθουν και θα υπογράψουν νέες συμβάσεις και θα σταματήσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Όπως εξήγησε, με τη νέα ρύθμιση οι συμβασιούχοι θα συνεχίσουν να εργάζονται και θα έχουν δουλειά τρεις μήνες παραπάνω, έως τον Μάρτιο. «Αν δεν δεχθούν την πρόταση ανοίγουν τον δρόμο στις δυνάμεις εκείνες που θέλουν να παραδώσουν την αποκομιδή των σκουπιδιών στις ιδιωτικές εταιρείες» είπε χαρακτηριστικά.