Παρασκευή 01 Μαρτίου 2024 -

ΑΔΕΔΥ: Συγκέντρωση στις 4 το μεσημέρι στο Σύνταγμα κατά των πλειστηριασμώνΣε συγκέντρωση κατά της τροπολογίας για τους πλειστηριασμούς, καλούν οι ΑΔΕΔΥ και διάφοροι φορείς, σήμερα το μεσημέρι στις 4 στο Σύνταγμα.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τον αντιδημοκρατικό και αντεργατικό της κατήφορο Η Κυβέρνηση, μετά την τροπολογία για τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος, βάζει στο στόχαστρο όσους αγωνίζονται κατά των πλειστηριασμών, καθώς κατέθεσε τροπολογία για την ποινικοποίηση της δράσης τους, με σκοπό να αντιμετωπίσει τη λαϊκή οργή και να τους τρομοκρατήσει. Και μόνον από αυτό, καταρρίπτεται το κυβερνητικό «αφήγημα», πως δεν κινδυνεύουν οι λαϊκές κατοικίες και περιουσίες.

Οι εργαζόμενοι έχουμε αποδείξει ότι δεν τρομοκρατούμαστε ούτε από την αστυνομική καταστολή, ούτε από την ποινικοποίηση των εργατικών και κοινωνικών αγώνων. Δηλώνουμε ότι θα είμαστε παρόντες στα ειρηνοδικεία και όπου διενεργούνται πλειστηριασμοί και θα ακυρώσουμε στην πράξη κάθε προσπάθεια υφαρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Με συντονισμό, οργάνωση και ενωτικές κινητοποιήσεις θα ακυρώσουμε και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους και όλες να δώσουν δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται, σήμερα, στις 4μμ., στο Σύνταγμα, την ώρα που θα ψηφίζεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, η επαίσχυντη τροπολογία.