Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

10η μέρα στην εντατική ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης - Τι λένε οι γιατροί;



Για 10η ημέρα συνεχίζει να δίνει την «μάχη» του στην Εντατική ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης, μετά το σοβαρό τροχαίο που είχε την παραμονή των Χριστουγέννων και το πολύωρο χειρουργείο στο κεφάλι του.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Παναγιώτας Καρλατήρα στο protothema.gr, τα πρώτα 24ωρα ήταν κρίσιμα και ζητούμενο για τους γιατρούς ήταν να σταθεροποιηθεί η κατάσταση του ασθενή. Πλέον, οι γιατροί λένε πως δεν κινδυνεύει η ζωή του, όμως, ο αγώνας του συνεχίζεται με άλλους όρους.

Εφόσον δόθηκαν επαρκείς ενδείξεις για τη σταθεροποίηση της κατάστασής του, οι γιατροί θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να τον «ξυπνήσουν», να μειώσουν, δηλαδή, σταδιακά τα φάρμακα και να επιχειρήσουν να τον αποσυνδέσουν από τον αναπνευστήρα.

Η εν λόγω διαδικασία, που είναι πολύ λεπτή και με καθόλου προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα, αναμένεται να γίνει το Σάββατο, καθώς, σύμφωνα με το πρωτόκολλο της Εντατικής, ο ασθενής μπορεί να παραμείνει σε αναπνευστική μηχανική υποστήριξη για 13 έως 20 ημέρες και, μετά την πάροδο αυτού του διαστήματος, υποβάλλεται σε τραχειοστομία για να υποστηριχθεί και πάλι η αναπνοή του. Έτσι, λοιπόν, αναμένεται να γίνει η αποσωλήνωση του 44χρονου παρουσιαστή και, εάν δεν μπορεί να αναπνέει μόνος του, θα γίνει τραχειοστομία