Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Cambridge Analytica



Cambridge Analytica: Μοιρασμα δεδομένων με τις ρωσικές υπηρεσίες

Η εταιρεία Cambridge Analytica προσέφυγε σε Ρώσους ερευνητές και μοιράστηκε τα δεδομένα που είχε αποκτήσει με άλλες εταιρείες οι οποίες συνδέονται με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών, υποστήριξε ο καταμηνυτής ατασθαλιών Κρίστοφερ Γουάιλι καταθέτοντας σήμερα στο Κογκρέσο.



NYT: Το FBI και το αμερικανικό υπ. Δικαιοσύνης διενεργούν έρευνα για την Cambridge Analytica

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και το FBI διενεργούν έρευνα για την Cambridge Analytica (CA), τη βρετανική εταιρεία η οποία βρίσκεται στην καρδιά του σκανδάλου γύρω από τα δεδομένα των χρηστών του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Facebook, έγραψε την Τρίτη η εφημερίδα The New York Times.



Κλείνει η Cambridge Analytica μετά το σκάνδαλο υποκλοπής δεδομένων

Η εταιρεία συμβούλων Cambridge Analytica, που ενεπλάκη στο σκάνδαλο διαχείρισης εκ μέρους του Facebook δεδομένων δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών του ανακοίνωσε «την άμεση παύση όλων των δραστηριοτήτων της».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της, η εταιρεία κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι έτοιμη να ξεκινήσει διαδικασίες πτώχευσης στις ΗΠΑ.



«Λουκέτο» στην Cambridge Analytica

Την άρση της λειτουργίας της ανακοίνωσε η Cambridge Analytica. Αυτό συμβαίνει λίγες εβδομάδες μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου στο Facebook και την παραδοχή ότι «υπέκλεψε» εκατομμύρια λογαριασμούς και προσωπικά δεδομένα του μεγαλύτερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης στο ίντερνετ.



Cambridge Analytica: Παραδοχή πως το Facebook συλλέγει δεδομένα και για μη χρήστες του

Μεγαλύτεροι πλέον οι προβληματισμοί σχετικά με το πόσο το Facebook δείχνει σεβασμό προς τα προσωπικά δεδομένα. Ο ιδρυτής του, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, είπε ότι συλλέγονται δεδομένα για χρήστες είτε αυτοί έχουν λογαριασμοί είτε όχι!



Νιγηρία: Ο πρώην πρόεδρος Τζόναθαν δηλώνει άγνοια για τις υπηρεσίες της Cambridge Analytica

Ο πρώην πρόεδρος της Νιγηρίας Γκούντλακ Τζόναθαν "δεν γνώριζε" ότι το κόμμα του χρησιμοποίησε τις υπηρεσίες της βρετανικής εταιρείας συμβούλων Cambridge Analytica κατά την προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές του 2015, διαβεβαίωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του.