Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Τι δήλωσε ο Τσιτσιπάς για την ήττα του από Ναδάλ



Εμφανώς απογοητευμένος από την εμφάνισή του απέναντι στον Ράφα Ναδάλ, εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας πρωταθλητής παραδέχθηκε την ανωτερότητα του Ισπανού, εξέφρασε την απορία «δεν μπορώ να καταλάβω πως τον έχει νικήσει ο Ρότζερ (σ.σ. Φέντερερ), ενώ τόνισε πως δεν ήταν πνευματικά μέσα στο παιχνίδι. «Δεν έχω ιδέα τι να κρατήσω από αυτό το ματς», είπε ο Τσιτσιπάς και τα λόγια έβγαιναν με δυσκολία από το στόμα του. Συνέχισε: «Δεν είναι ότι έφτασα κοντά, πήρα μόνο 6 games. Αισθάνομαι πολύ περίεργα. Είμαι ικανοποιημένος με την πορεία μου στο τουρνουά, αλλά την ίδια στιγμή απογοητευμένος. Σχεδόν αισθάνθηκα ότι δεν μπορούσα να παίξω καλύτερα».

Που απέδωσε την ήττα του; «Δεν ήμουν πνευματικά ποτέ μέσα στον αγώνα. Ένιωθα κάπως κενός στο μυαλό, κάτι που είναι περίεργο γιατί ποτέ δεν νιώθω έτσι. Ήθελα τόσο πολυ να ξυπνήσω. Ένιωθα ότι ο χρόνος αντίδρασής μου ήταν αργός. Ένιωθα ότι τίποτα δεν ήταν όπως συνήθως. Ήμουν πολύ κάτω. Ένα κλικ χιερότερος από ό,τι είμαι συνήθως. Δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω. Προσπαθώ να καταλάβω τι πήγε λάθος.» Για την εικόνα αυτή, βέβαια, δεν φταίει μόνο ο Τσιτσιπάς, αλλά και ο αντίπαλός του που βρέθηκε σε τρομερή μέρα: «Δεν ήταν το τένις που παίχτηκε σε άλλα ματς. Ένιωσα μια τελείως διαφορετική διάσταση. Ο Ράφα δεν σου δίνει ρυθμό, παίζει με διαφορετικό στυλ από  όλους τους άλλους παίκτες. Δεν το έχω δει αυτό σε άλλο παίκτη, σε κάνει να παίζεις άσχημα. Θα το έλεγα ταλέντο».

Παραδέχθηκε ακόμη πως «... είχα υψηλές προσδοκίες για την επόμενη φορά. Θυμάμαι που είπα στον εαυτό μου θα τον νικήσω την επόμενη φορά. Γι' αυτό είμαι στεναχωρημένος, επειδή δεν ήμουν καν κοντά». Για το αν αυτή η ήττα σημαίνει κάτι, ο Τσιτσιπάς εξήγησε: «Σίγουρα το τουρνουά έδωσε μια νέα διάσταση στην καριέρα μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που πέτυχα κάποιες καλές νίκες, ειδικά για αυτή επί του Ρότζερ. Όντως έπαιξα καλά ματς. Αλλά αισθάνομαι απογοητευμένος, ήθελα να δείξω ποιος είμαι λίγο περισσότερο, να μην αφήσω να κυριαρχήσει σε όλο το ματς». Για τις μάχες, Φέντερερ-Ναδάλ, ο Τσιτσιπάς εξηγεί: «Προσπαθώ να καταλάβω πώς τον έχει νικήσει ο Φέντερερ. Παρόμοιο στυλ με εμένα. Προσπαθώ να καταλάβω... Δεν θέλω, βέβαια, να χάσω δέκα φορές μέχρι να το καταλάβω.»