Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Θρήνος: "Εσβησε" ο θρύλος της Formula 1



Στη μεγάλη μάχη που έδωσε δεν μπόρεσε αυτή τη φορά να βγει νικητής!

Τρία πρωταθλήματα έχουν κατακτήσει πολλοί στην καριέρα τους στην φόρμουλα 1. Πρωτάθλημα όμως όπου το μονοθέσιο έχει το ίδιο όνομα με τον οδηγό, μόνον ένας.

Ο λόγος για τον σερ Τζακ Μπράμπαμ, που έφυγε από την ζωή την Δευτέρα 19 Μαΐου στο σπίτι του στην Χρυσή Ακτή του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία.

Ο 88άχρονος πρώην πιλότος και σχεδιαστής μονοθέσιων αντιμετώπιζε πρόβλημα με το συκώτι του, το οποίο τον πρόδωσε τελικά.

Λίγα λόγια για τη ζωή και την καριέρα του

Προτού ασχοληθεί με τον αθλητισμό, ο Μπράμπαμ υπηρέτησε την βασιλική αεροπορία της Αυστραλίας ως μηχανικός δουλεύοντας σε ένα μικρό εργαστήριο.

Το 1948 άρχισε να ασχολείται ενεργά με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, ενώ στην καριέρα του ως οδηγός κατέκτησε τρία πρωταθλήματα το 1959, 1960 και 1966.

Εκείνο του 1966 έμελλε να γράψει ιστορία, αφού έγινε ο πρώτος, μέχρι και σήμερα, πιλότος που κατέκτησε τίτλο οδηγώντας δικό του όχημα.

"Είναι δυσάρεστη είδηση για όλους μας", είπε αρχικά ο νεότερος γιος του Μπράμπαμ και συνέχισε: "Ο πατέρας μου έφυγε από τη ζωή ήσυχα και ο καθένας μα θα ήθελε να ζήσει όσα έζησε εκείνος.

Εξακολουθεί να ζει μέσα στις καρδιές μας αφήνοντας πίσω του μία τεράστια κληρονομιά".