Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Τα ραντεβού με Νάρσινγκ, τα «μάτια» στον Αραούχο και η προτεραιότητα



Μετά από ένα καλοκαίρι που έκλεισε με γκρίνια, για την αδυναμία της ομάδας να ενισχυθεί σημαντικά, τουλάχιστον σε μια θέση που την είχε -και την έχει- ανάγκη, αυτή των χαφ, οι… μεταγραφικές μηχανές φαίνεται να έχουν ανάψει στην ΑΕΚ.

 

Εννοείται ότι προτεραιότητα της Ένωσης είναι η απόκτηση ενός κεντρικού μέσου, που μπορεί ταυτοχρόνως να ανταποκρίνεται καλά αμυντικά, αλλά και να διαθέτει έφεση στη δημιουργία. Με άλλα λόγια, ένας… Άλεφ με καλύτερη τακτική προσήλωση στο παιχνίδι του.

Φυσικά, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν διευκρινίσει ότι παίκτης θα αποκτηθεί μόνο εάν έχει τα φόντα που προαναφέρθηκαν. Ωστόσο, αν και η χειμερινή μεταγραφική περίοδος είναι πιο δύσκολη, η αγορά είναι μεγάλη και πάντα παρουσιάζονται περιπτώσεις. Μια από αυτές που «έπαιξαν» είναι το Κολομβιανού, Ντάνιελ Τόρες, ωστόσο δεν φαίνεται να είναι σε πρώτο πλάνο.

Εννοείται ότι ο Γιάννης Ιατρούδης του Εργοτέλη δεν εντάσσεται σε αυτήν την κατηγορία, ωστόσο στην ΑΕΚ βλέπουν μια καλή περίπτωση για το μέλλον. Άλλωστε, είναι ένας σύλλογος που επενδύει σε νεαρούς ποδοσφαιριστές ενώ στα «συν» της είναι και οι καλές σχέσεις με τον κρητικό σύλλογο.

Βεβαίως, τις τελευταίες ώρες άλλα είναι τα ονόματα που μονοπωλούν το ενδιαφέρον στο «κιτρινόμαυρο» ρεπορτάζ και όχι άδικα. Όταν αυτά είναι των Σέρχιο Αραούχο και Λουτσιάνο Νάρσινγκ, είναι δεδομένο πως ο κόσμος της ομάδας θα ασχολείται περισσότερο με αυτούς.

Όσον αφορά τον Ολλανδό, το συμβόλαιό του οποίου λήγει το επόμενο καλοκαίρι, η πρωταθλήτρια Ελλάδας μπορεί να τον «κλείσει» από τον Ιανουάριο ως ελεύθερο, αλλά είναι πολύ πιθανό να επαναπροσεγγίσει την πλευρά του και την αγγλική ομάδα για να τον πάρει με την έλευση του νέου έτους.

Ο ξάδερφος του διάσημου μάνατζερ Μίνο Ραϊόλα, Έντσο, θα βρεθεί προσεχώς στην Ελλάδα και σίγουρα θα έχει συζητήσεις με Παναθηναϊκό (για Μακέντα), με ΠΑΟΚ (για Ελ Καντουρί) και Λαμία (για Μαστούρ). Όπως αναφέρει η «Ώρα των Σπορ» είναι πολύ πιθανό να υπάρξει συνάντηση και με τους «κιτρινόμαυρους», που επιδιώκουν μάλιστα αυτό το ραντεβού.

Πάντως, για τη μεσοεπιθετική γραμμή η ίδια εφημερίδα αναφέρει και το όνομα του Φρανκο Μάζουρεκ του Παναιτωλικού, για τον οποίο ο Μαρίνος Ουζουνίδης φέρεται να έχει θετική άποψη και δεν αποκλείεται να εισηγηθεί την απόκτησή του ενόψει της προσεχούς μεταγραφικής περιόδου.

Τέλος, όσον αφορά τον Αργεντινό επιθετικό, που η επιστροφή του αποτελεί πόθο για πολλούς στην ΑΕΚ, οι εξελίξεις που τον αφορούν, με τη φερόμενη πρόταση από τον Ολυμπιακό, βρίσκονται υπό τη διακριτική παρακολούθηση των ανθρώπων της ομάδας. Μάλιστα, στα Σπάτα λέγεται ότι έχουν πληροφόρηση πως από την Πειραιά υπήρξε πράγματι κρούση για τον «Τσίνο» και ότι δεν αποκλείεται στο μέλλον να γίνει κάτι αντίστοιχο και από εκείνους.