Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Συγκλονιστικός Λεμπρόν έστειλε τους τελικούς στο 7ο ματς



Mε πρωταγωνιστή τον «βασιλιά τους», Λεμπρόν Τζέιμς, οι Κλίβελαντ Καβαλίερς έκαναν ένα ακόμα βήμα στην ιστορική προσπάθεια επιστροφή τους, επικρατώντας με 115-101 των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς.

Ετσι ισοφάρισαν σε 3-3 το σκορ των τελικών και έστειλαν στο έβδομο και τελευταίο παιχνίδι στην "Oracle Arena", την διεκδίκηση του τίτλου στο ΝΒΑ.

Ο Λεμπρόν Τζέιμς μετατρέποντας τους τελικούς σε προσωπική του υπόθεση, πέτυχε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, 41 πόντους (16/27 σουτ, 6/8 ελεύθερες βολές), είχε 11 ασίστ, 8 ριμπάουντ , 4 κλεψίματα και 3 κοψίματα, βοηθώντας καθοριστικά στα δύο τελευταία ματς τους Καβαλίερς να επιστρέψουν (από το 1-3), όταν όλα έδειχναν χαμένα.

Η ομάδα του Κίβελαντ έπαιξε εκπληκτική άμυνα, κρατώντας τους Γουόριορς για περίπου πέντε λεπτά χωρίς καλάθι, ενώ στο τέλος τους πρώτου δωδεκαλέπτου η διαφορά είχε φτάσει τους 20 πόντους (31-11). Οι Γουόριορς ανέκαμψαν στη συνέχεια, έφτασαν μάλιστα στα μισά του τέταρτου δωδεκαλέπτου στο -7 (86-79), αλλά τότε ο Λεμπρόν Τζέιμς πήρε την υπόθεση στα χέρια του και με 18 πόντους οδήγησε τους Καβαλίερς στον θρίαμβο. Ο Κάιρι Ίρβινγκ σημείωσε 23 πόντους, 20 από αυτούς στο πρώτο ημίχρονο.

Αποβλήθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Στέφεν Κάρι , που πάντως έβαλε 30 πόντους, ο Κλέι Τόμπσον είχε 25, ενώ καθοριστικός στο παιχνίδι των Γουόριορς ήταν ο Λεάντρο Μπαρμπόσα, που μπορεί να πέτυχε 14 πόντους, αλλά η συμμετοχή του ήταν αποφασιστικής σημασίας.