Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Super League: Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός, πέρασε και από την Τούμπα με 2-0


Ο Ολυμπιακός είναι ο αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής έως τώρα στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς ούτε η Τούμπα στάθηκε ικανή να «φρενάρει» την ομάδα του Μάρκο Σίλβα. Πέντε ημέρες μετά το εκπληκτικό «διπλό» στο Λονδίνο επί της Άρσεναλ, η πειραϊκή ομάδα άλωσε ακόμη μία πολύ δύσκολη έδρα, όπως είναι αυτή του ΠΑΟΚ.
 
Ο πρωταθλητής νίκησε τη μακεδονική ομάδα 2-0, πήρε την έκτη νίκη σε έξι ματς στη φετινή Λίγκα, όπου εξακολουθεί να προηγείται έχοντας το απόλυτο και άφησε τον αντίπαλό του οκτώ βαθμούς πίσω, υποχρεώνοντάς τον παράλληλα στην πρώτη φετινή εντός έδρας νίκη, την ώρα που ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις επιτυχίες σε αυτό το γήπεδο ύστερα από 3,5 χρόνια.
 
ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ - Η «φλεγόμενη» Τούμπα δεν επηρέασε στο παραμικρό τους «ερυθρόλευκους», όπως έδειξαν μόλις στο 5ο λεπτό οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα που απείλησαν άμεσα στο γύρισμα του Ντουρμάζ από τα αριστερά, με τον Φορτούνη να μην προλαβαίνει μόλις να κάνει την προβολή απέναντι στην αντίπαλη εστία, πιεζόμενος από τον Τζαβέλλα.
 
Στο 11΄ σε νέα ενέργεια του Σουηδού ο Ιντέγε καθυστέρησε να κάνει το κοντρόλ και το σουτ τουΚασάμι βρήκε τα σώματα των αμυντικών. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να φανεί και στο 18΄ το σουτ τουΡοντρίγκες πέρασε παράλληλα από την εστία του Ρομπέρτο.
 
Τελικά ο Ολυμπιακός έφτασε στον αιφνιδιασμό στο 27ο γκολ, όταν ο Φορτούνης βρήκε ωραία στην περιοχή τον Ιντέγε, ο Νιγηριανός γύρισε εξαιρετικά αποφεύγοντας τον Τζαβέλλα και με εξαιρετικό τελείωμα νίκησε τον Όλσεν για το 0-1.
 
Δέκα λεπτά αργότερα οι «ερυθρόλευκοι» διπλασίασαν εκμεταλλευόμενοι  την αδυναμία του ΠΑΟΚ στα «στημένα», όταν σε κόρνερ του Φορτούνη ο Μιλιβόγεβιτς με κεφαλιά «πάγωσε» την Τούμπα για δεύτερη φορά, στο 37΄.
 
Στο 39΄ οι Θεσσαλονικείς έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στον αγώνα: ο Μακ πήγε να σκοράρει με σουτ από πλάγια δεξιά όπως στον αγώνα με την Ντόρτμουντ, αλλά ο Ρομπέρτο είχε κλείσει την εστία του και απέκρουσε.
 
ΑΝΟΥΣΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ - Με το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου ο Ιγκόρ Τούντορ άλλαξε σχηματισμό από 3-5-2 σε 4-4-2, με τον Μπερμπάτοφ να πλαισιώνει τον Αθανασιάδη στην επίθεση του Δικέφαλου. Ο ΠΑΟΚ ανέλαβε την πρωτοβουλία, με τον Ολυμπιακό να δίνει γήπεδο και στο 53΄ ο Ρομπέρτο επενέβη πάλι θετικά, σε σουτ του Μπερμπάτοφ.
 
Ο «Δικέφαλος» έχασε την πολύ μεγάλη ευκαιρία να μειώσει στο 60ό λεπτό, όταν ο Κασάμι απέκρουσε επί της γραμμής το σουτ του Αθανασιάδη σε φάση διαρκείας, ενώ στο 73΄ ο… «άγιος Ρομπέρτο» έκανε ξανά το «θαύμα» του, αποκρούοντας αρχικά στην αριστερή γωνία την κεφαλιά του Τζιόλη και στη συνέχεια της φάσης το σουτ του Βίτορ!
 
Ο Ολυμπιακός έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία του επιθετικά στο 76΄, με το σουτ του Ντουρμάζ να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Όλσεν και αυτή ήταν η τελευταία ευκαιρία στο παιχνίδι, αφού στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ απογοητεύτηκε και οι φιλοξενούμενοι δεν θέλησαν να «ανοίξουν» άλλο το ρυθμό.