Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Στο πόδι όλη η Ιταλία για τον «τελικό» με τη Σουηδία -Εχει λείψει μόνο 2 φορές από Μουντιάλ



Είναι το ματς της χρονιάς για την εθνική Ιταλίας και όλα στη γείτονα χώρα κινούνται γύρω από αυτό!

Σήμερα το βράδυ είναι η μεγάλη ώρα για τη «σκουάντρα ατζούρα», που φιλοξενεί τη Σουηδία στη ρεβάνς της ήττας της με 1-0 (21:45, Cosmote Sport) με στόχο να ανατρέψει την κατάσταση και να πάρει αυτή την πρόκριση στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Στην Ιταλία έχει σημάνει... γενικός συναγερμός, με τις ιταλικές εφημερίδες να κάνουν λόγο περίπου για... πόλεμο. Και κάπως έτσι θα είναι το κλίμα στο «Σαν Σίρο», με χιλιάδες θεατές να βρίσκονται στις κερκίδες για να βοηθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα να κάνει το καθήκον της και να περάσει στην τελική φάση του Μουντιάλ.

Άλλωστε, η Ιταλία έχει συμμετάσχει σε 18 από τις 20 προηγούμενες διοργανώσεις (έλειψε μόνο από το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο, το 1930, και από αυτό της... Σουηδίας το 1958), ούσα η ομάδα με τις περισσότερες συμμετοχές μετά τη Γερμανία. Μάλιστα, έχει κατακτήσει το τρόπαιο 4 φορές (1934, 1938, 1982, 2006), μόλις μία λιγότερη από τη μεγάλη Βραζιλία, έχοντας φτάσει σε έξι τελικούς Μουντιάλ.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η αποψινή ρεβάνς είναι... κάτι παραπάνω από ένα ματς για τους Ιταλούς, καθώς ουδείς θέλει να σκέφτεται το ενδεχόμενο αποκλεισμού. Για να καταφέρουν οι «ατζούρι» να περάσουν, πρέπει να υπερκεράσουν το γκολ του Γιάκομπ Γιόχανσον της ΑΕΚ στο πρώτο παιχνίδι, κάτι που σίγουρα δεν θα είναι εύκολο -όχι όμως και ακατόρθωτο για μία από τις πιο επιτυχημένες ομάδες στην ιστορία του Μουντιάλ.