Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Στίβος: Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η Πίρσον



Την απόσυρσή της από τις φετινές διοργανώσεις του στίβου γνωστοποίησε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Σάλι Πίρσον, επικαλούμενη πρόβλημα τραυματισμού στον ιγνυακό τένοντα. 

«Είμαι απογοητευμένη. Δυστυχώς θα χάσω τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση στον κόσμο. Δεν θα μπορέσω να συμμετάσχω και είναι κάτι καταστροφικό που δεν θα μπορέσω να είμαι στο Ρίο για να υπερασπιστώ τον Ολυμπιακό τίτλο μου. Είναι μεγάλο ρίσκο να υποστώ μεγαλύτερη ζημιά στον τένοντα αν αγωνιστώ στο Ρίο» δήλωσε η Αυστραλέζα πρωταθλήτρια.

 

Η Πίρσον, με χρυσό μετάλλιο στο Λονδίνο το 2012, παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2011 στην Νταεγού και «ασημένια» το 2008 στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμού τον τελευταίο χρόνο και φέτος ξεκίνησε από νωρίς τη σεζόν, με τρεις αγώνες στην Ευρώπη.

Παρουσιάστηκε όμως κατώτερη του αναμενόμενου συγκριτικά με τις καλύτερες Αμερικανίδες αθλήτριες και στις 13 Ιουνίου έκανε γνωστό πως μαζί με τον προπονητή της κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τα αποτελέσματα αυτά οφείλονταν κυρίως σε έλλειψη καλής φυσικής κατάστασης.

Για το λόγο αυτό απέσυρε τη συμμετοχή της από το διεθνές μίτινγκ στίβου της Στοκχόλμης, στο οποίο επρόκειτο να συμμετάσχει και επέστρεψε στην Αυστραλία προκειμένου να προετοιμαστεί καλύτερα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, όπου όμως δεν έμελλε να λάβει μέρος.