Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Το ΣΚΑΝΔΑΛΟ του αιώνα: η Γερμανία αγόρασε το Μουντιάλ του 2006!



Mία αποκάλυψη βόμβα μεγατόνων που δημιουργεί στο γερμανικό ποδόσφαιρο το μεγαλύτερο σκάνδαλο της ιστορίας του μετά την περίφημη υπόθεση των στημένων παιχνιδιών την δεκαετία του 70’ προβαίνει το περιοδικό Spiegel

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού που θα δημοσιευτεί το Σάββατο, η Γερμανία «αγόρασε» την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006, αφού με την βοήθεια «μαύρων» ταμείων κατάφερε να εξαγοράσει τις ψήφους που της έδωσαν τελικά την ανάθεση της διοργάνωσης!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Spiegel, πίσω από αυτή την απίστευτη ιστορία βρίσκεται ο πρώην ιδιοκτήτης της Adidas Ρόμπερτ-Λουί Ντρεϊφίς (δεν βρίσκεται πια εν ζωή), ο οποίος «δάνεισε» (μέσω ενός fund που ιδρύθηκε για να του εγγυηθεί ότι τα λεφτά θα του επιστραφούν) στην γερμανική επιτροπή διεκδίκησης το ποσό των 10 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (6,7 εκατομμύρια ευρώ) εν γνώσει του προέδρου της επιτροπής διεκδίκησης Φραντς Μπεκενμπάουερ, αλλά και του σημερινού προέδρου της γερμανικής ομοσπονδίας Βόλφγκανγκ Νίερμπας, ούτως ώστε να δωροδοκηθούν συγκεκριμένα μέλη της επιτροπής ανάθεσης και να ψηφίσουν Γερμανία! 

Το περιοδικό Spiegel υποστηρίζει ότι με αυτά τα χρήματα, τα οποία δεν φαίνονταν πουθενά, εξαγοράστηκε η ψήφος τεσσάρων Ασιατών, κάτι που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην γερμανική επικράτηση με 12-11 επί της Νοτίου Αφρικής στην ψηφοφορία του 2000.

Το γερμανικό περιοδικό υποστηρίζει ότι αυτά τα μαύρα χρήματα αυτά γύρισαν πίσω στην τσέπη του Ντρεϊφίς (αρχικά σε λογαριασμό της ΦΙΦΑ σε τράπεζα της Γενεύης) από ένα ποσό 6,7 εκατομμυρίων ευρώ που είχε αποστολέα την οργανωτική επιτροπή του γερμανικού Μουντιάλ, με την επίφαση της διεξαγωγής ενός γκαλά στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου, το οποίο δεν έγινε ποτέ και μετέπειτα μεταφέρθηκαν σε άλλο ελβετικό τραπεζικό λογαριασμό ιδιοκτησίας του Ντρεϊφίς!

Η γερμανική ομοσπονδία πήρε θέση στο σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει και με δημόσια δήλωση της, σχολίασε πως το ποσό των 6,7 εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκε το 2005 από την οργανωτική επιτροπή του Μουντιάλ δόθηκε στην ΦΙΦΑ για να εξυπηρετηθούν κάποιες «καλλιτεχνικές» ανάγκες και δεν έχουν να κάνουν με την ψηφοφορία που έγινε 5 χρόνια νωρίτερα. Μάλιστα τονίζεται ότι θα γίνει προσπάθεια, ώστε αυτά τα χρήματα να ζητηθούν πίσω από την ΦΙΦΑ!

Ούτε ο Φραντς Μπέκενμπαουερ ούτε κάποιο μέλος της γερμανικής ομοσπονδίας τοποθετήθηκε στις ερωτήσεις που του απηύθυνε το περιοδικό Spiegel, ενώ οι τρεις από τους τέσσερις Ασιάτες ψηφοφόρους που βρίσκονται εν ζωή χαρακτήρισαν ανάξιες λόγου τις κατηγορίες. Συνήθως όμως, όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι ένα γερμανικό περιοδικό όπως το Spiegel βγάζει στην φόρα ένα τεράστιο σκάνδαλο που βάζει βόμβα στα θεμέλια του γερμανικού ποδοσφαίρου…