Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Σκάνδαλο: Η νέα απόφαση για τον Όσκαρ Πιστόριους που προκάλεσε οργή!



Δεν θα επιστρέψει, τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας, στη φυλακή ο Όσκαρ Πιστόριους. 

Μετά την αναβάθμιση της κατηγορίας που τον βαραίνει για το έγκλημα που διέπραξε σε δολοφονία, υπήρξε πιθανότητα ο Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης να κρατηθεί στη φυλακή. Το δικαστήριο, ωστόσο, έκρινε πως θα πρέπει να παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό τουλάχιστον μέχρι τις 18 Απριλίου του 2016, όταν και θα αρχίσει η νέα δίκη του για τη δολοφονία της Ρίβα Στίνκαμπ στις 14/2/2013. 

Η πλευρά του Πιστόριους θα κληθεί να καταβάλει ένα μικρό ποσό (περίπου 700 ευρώ) ως εγγύηση, καθώς η υπεράσπιση ανέφερε πως ο κατηγορούμενος έχει χάσει όλα του τα χρήματα. 

Σύμφωνα με τους περιοριστικούς όρους, ο Πιστόριους θα έχει το δικαίωμα να βγαίνει από το σπίτι του από τις 7 το πρωί μέχρι το μεσημέρι, ενώ θα φορά ηλεκτρονικό βραχιολάκι, που θα δεν θα του επιτρέπει να απομακρύνεται περισσότερο από τα 20 χιλιόμετρα από το σπίτι του, ενώ θα παραδώσει και το διαβατήριό του. 

Η πλευρά του Πιστόριους αναμένεται να καταθέσει έφεση κατά της απόφασης να αναβαθμιστεί η κατηγορία από ανθρωποκτονία εξ αμελείας σε απλή σε δολοφονία. Εφόσον κριθεί ένοχος ο Πιστόριους, που πέρασε μόνο ένα χρόνο στη φυλακή, κινδυνεύει με τουλάχιστον 15 χρόνια φυλάκισης.