Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Σεισμός στον χώρο του τένις: Ντοπέ η Μαρία Σαράποβα! (Βίντεο)



Σεισμό στον χώρο του τένις έχει προκαλέσει η είδηση ότι η Μαρία Σαράποβα βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία (meldonium) κατά την διάρκεια του Αυστραλιανού Όπεν. Το γεγονός αποκάλυψε η ίδια η Ρωσίδα τενίστρια κατά την διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα στο Λος Άντζελες.

Εμφανώς στεναχωρημένη η Νο7 τενίστρια στον κόσμο τόνισε πως η ευθύνη είναι πλήρως δική της καθώς δεν μελέτησε ως όφειλε τη σχετική ανανεωμένη λίστα που έλαβε στις 22 Δεκεμβρίου από την WADA και η οποία περιελάμβανε τις αλλαγές για τις ουσίες που θεωρούνται απαγορευμένες.

«Την 1η Ιανουαρίου άλλαξε η λίστα και η συγκεκριμένη ουσία (meldonium) έγινε απαγορευμένη κάτι που δεν γνώριζα», τόνισε. Η Σαράποβα είπε πως τα τελευταία 10 χρόνια λαμβάνει φάρμακο που περιλαμβάνει τη συγκεκριμένη ουσία, η οποία πλέον είναι απαγορευμένη, και αφού έκανε λόγο για τεράστιο λάθος, ζήτησε επιείκεια προκειμένου να μην τελειώσει η σπουδαία καριέρα της με αυτόν τον τρόπο.

Όταν ρωτήθηκε για ποιον λόγο λαμβάνει αυτό το φάρμακο, απάντησε:

«Μου δόθηκε για πρώτη φορά το 2006. Είχα αρκετά θέματα υγείας εκείνο το διάστημα. Αρρώσταινα συνεχώς, είχα έλλειψη μαγνησίου ενώ στις εξετάσεις μου υπήρχαν σημάδια διαβήτη».

«Απογοήτευσα τους φαν μου, απογοήτευσα το άθλημα που παίζω από τότε που ήμουν 4 ετών και που αγαπώ τόσο πολύ. Γνωρίζω ότι πρέπει να αντιμετωπίσω τις συνέπειες και δεν θέλω να τελειώσω έτσι την καριέρα μου. Ελπίζω να μου δοθεί κι άλλη ευκαιρία να αγωνιστώ. Δεν ξέρω ποιες θα είναι οι συνέπειες, είναι κάτι νέο για μένα. Έλαβα το γράμμα πριν από μερικές μέρες και τώρα θα συνεργαστώ με την ITF», πρόσθεσε.

Όταν η Σαράποβα γνωστοποίησε πως θα παραχωρήσει έκτακτη συνέντευξη Τύπου αρκετοί θεώρησαν πως θα ανακοινώσει το τέλος της καριέρας της, κάτι το οποίο σχολίασε η κάτοχος 5 Grand Slam.

«Ξέρω ότι πολλοί από εσάς σκεφτήκατε ότι απόψε θα τελείωνα την καριέρα μου όμως, δεν θα ανακοίνωνα ποτέ την απόσυρσή μου σε ένα κεντρικό ξενοδοχείο του Λος Άντζελες με αυτό το άσχημο χαλί».

Τους τελευταίους οκτώ μήνες η Ρωσίδα τενίστρια αγωνίστηκε σε μόλις τέσσερις διοργανώσεις και λόγω του πρόσφατου τραυματισμού της στο χέρι αναγκάστηκε να αποσυρθεί τόσο από το τουρνουά της Ντόχα όσο και από το Indian Wells.