Παρασκευή 03 Μαΐου 2024 -

Ρεάλ Μαδρίτης-Λίβερπουλ 0-0 (Α' Ημίχρονο)



Σε εξέλιξη ο μεγάλος τελικός του Champions League στο Κίεβο. Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ διασταυρώνουν τα ξίφη τους, με έπαθλο το βαρύτιμο τρόπαιο του Champions League. 

Πιο επιθετική η Λίβερπουλ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, προσπαθεί να επιτεθεί από τον άξονα, με κάθετες μπαλιές σε Σαλάχ, Μανέ και Φιρμίνο. Κρατάει ωστόσο η άμυνα των Μαδριλένων.

Η πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς ήρθε ωστόσο από τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο 16ο λεπτό, με τον Πορτογάλο να σουτάρει άουτ από πλάγια αριστερά, σε κόντρα επίθεση της «βασίλισσας».

Μετά τα πρώτα 20 λεπτά, η Ρεάλ ισορρόπησε το παιχνίδι, δίχως ωστόσο να φτάνει με αξιώσεις στην εστία του Κάριους. Η Λίβερπουλ έδειχνει να κερδίζει τον χώρο του κέντρου και στο 23' έχασε διπλή ευκαιρία, με το σουτ του Φιρμίνο να κοντράρει σε πόδια αμυντικών και τον Κέιλορ Νάβας στη συνέχεια να μπλοκάρει το διαγώνιο σουτ του Άρνολντ.

Οι 11άδες

 

Η Ρεάλ Μαδρίτης ξεκίνησε στη «μάχη» στο Κίεβο με τα ίδια ακριβώς πρόσωπα του περυσινού τελικού με τη Γιουβέντους στο Κάρντιφ, καθώς ο Ίσκο είναι στους βασικούς 11, ενώ ο Ζιντάν επέλεξε να μην ξεκινήσει τον φορμαρισμένο Γκάρεθ Μπέιλ, που προέρχεται από σερί εξαιρετικών εμφανίσεων στην Primera Division.

Πιο αναλυτικά, ο Κέιλορ Νάβας είναι κάτω από τα δοκάρια, με τους Μαρσέλο, Ράμος, Βαράν και Καρβαχάλ να είναι η τετράδα στην άμυνα. Κασεμίρο, Μόντριτς και Κρόος είναι στον άξονα, με τον Ίσκο να έχει ελεύθερο ρόλο και τους Ρονάλντο - Μπενζεμά στη γραμμή κρούσης. 

Χωρίς εκπλήξεις η 11άδα της Λίβερπουλ, καθώς ο Κλοπ δεν είχε κανέναν λόγο να... πειραματιστεί. Ο Κάριους είναι στο τέρμα. Ρόμπερτσον, Φαν Ντάικ, Λόβρεν και Άρνολντ η τετράδα στην άμυνα, ενώ οι Χέντερσον, Μίλνερ και Βαϊνάλντουμ βρίσκονται στα χαφ. Μανέ, Σαλάχ και Φιρμίνο, φυσικά, η τριάδα της επίθεσης.

champions1champions2champions3champion4champions5champions6champions7champions8champions9champions10champions11