Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022 -
Μέτριο

4 °C

Σήμερα, 23. Ιανουαρίου 2022

Πρώτος λαμπαδηδρόμος για το Ρίο ο Λευτέρης Πετρούνιας: "Ύψιστη τιμή, ανατριχιάζω και μόνο στην ιδέα!"Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της γυμναστικής, Λευτέρης Πετρούνιας θα είναι ο πρώτος λαμπαδηδρόμος των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, παραλαμβάνοντας πρώτος το Φως τον Ολυμπιακών Αγώνων, από την πρωθιέρεια, Κατερίνα Λέχου.

Στην τελετή αφής που θα διεξαχθεί στις 21 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία, ο Πετρούνιας που θα δώσει το «παρών» για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα παραλάβει πρώτης την Φλόγα, για να την παραδώσει στη συνέχεια στον Βραζιλιάνο βολεϊμπολίστα, Ζιοβάνι Γκάβιο.

Μιλώντας για την τιμή που του έγινε ο Λευτέρης Πετρούνιας τόνισε:

«Είναι η συνέχεια μίας υπέροχης χρονιάς που ήταν για μένα το 2015. Είναι πραγματικά ύψιστη τιμή για μένα να είμαι ο πρώτος αθλητής που θα κρατήσει την Ολυμπιακή Φλόγα και είμαι πραγματικά συγκινημένος από την απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής να με επιλέξει. Ανατριχιάζω και μόνο στην ιδέα».

Μπορείς να φανταστείς από τώρα εκείνη τη στιγμή, που θα έχει επάνω σου συγκεντρωμένη την προσοχή όλου του κόσμου;

«Γενικά δεν αγχώνομαι αλλά πιστεύω ότι τότε θα είμαι αγχωμένος. Εχω μιλήσει και με τον Σπύρο Γιαννιώτη που ήταν πρώτος Λαμπαδηδρόμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και μου έχει πει ορισμένα πράγματα, αλλά τα συναισθήματα που ήδη νιώθω, δεν περιγράφονται με λόγια».

Το γεγονός ότι είσαι ο πρώτος Λαμπαδηδρόμος, θα σε βοηθήσει ενόψει της συμμετοχής, στους Ολυμπιακούς Αγώνες;

«Δεν με πιέζει, ούτε με βαραίνει η επιλογή μου. Αντιθέτως μου τονώνει το ηθικό και το μόνο που θέλω είναι να είμαι υγιής. Είμαι αισιόδοξος κι αν έχω υγεία ως τότε, να περιμένετε ένα καλό αποτέλεσμα»