Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Πρωταθλήτρια η Γιουβέντους



Στο γήπεδο που πανηγύρισε το Κύπελλο Ιταλίας, το «Ολίμπικο» της Ρώμης, η Γιουβέντους έμελλε να σφραγίσει και μαθηματικά την κατάκτηση και του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Μαξ Αλέγκρι απέσπασε ισοπαλία 0-0 από τη γηπεδούχο Ρόμα και μία αγωνιστική πριν το τέλος έχει διαφορά 4 βαθμών από τη δεύτερη Νάπολι, που την ίδια ώρα νικούσε στη Γένοβα τη Σαμπντόρια 2-0 με γκολ των Μίλικ (72΄) και Αλμπιόλ (80΄).

Οι «τζαλορόσι» ήταν καλύτεροι στο ξεκίνημα, έχασαν μια καλή ευκαιρία με τον Ναϊνγκολάν, αλλά στη συνέχεια οι «μπιανκονέρι» ισορρόπησαν. Η Ρόμα έμεινε με 10 παίκτες από το 68΄ λόγω της αποβολής του Ναϊνγκολάν με δύο κίτρινες σε ένα πεντάλεπτο, όμως η Γιουβέντους δεν είχε λόγο να ρισκάρει.

Η Μίλαν έχασε την ευκαιρία να εξασφαλίσει από σήμερα μια θέση στους ομίλους του Europa League, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 της Αταλάντα στο «Atleti Azzurri d' Italia» του Μπέργκαμο, δεχόμενη μάλιστα το γκολ της ισοφάρισης στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων από τον Μαζιέλο, κι ενώ είχαν προηγηθεί με τον Κεσί (61΄).

Οι «μπεργκαμάσκι» (7οι) ακολουθούν την ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο σε απόσταση μόλις ενός βαθμού. Ο αγώνας ήταν πολύ σκληρός και νευρικός, με συνέπεια ο διαιτητής Μάρκο Γκουίντα να δείξει 2 απευθείας κόκκινες κάρτες, στους Ράφαελ Τολόι (Αταλάντα) στο 65ο λεπτό και Ρικάρντο Μοντολίβο (Μίλαν) στο 75ο, καθώς και συνολικά 11 κίτρινες!

Πάντως, αμφότερες οι ομάδες εξασφάλισαν την ευρωπαϊκή έξοδό τους και το μόνο που απομένει να γίνει γνωστό είναι ποια θα πάρει το «καλό» εισιτήριο που οδηγεί απευθείας στους ομίλους.