Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Πρωταθλήτρια Αργεντινής η Μπόκα Τζούνιορς με αποθέωση Τέβες



Βραδιά ονείρου ήταν η νύχτα της Κυριακής στο «Μπομπονέρα» και σε ολόκληρο τον κόσμο για τους πιστούς της Μπόκα Τζούνιορς του Κάρλος Τέβες, αφού οι «χεϊνέσες» επέστρεψαν στην κορυφή του αργεντίνικου ποδοσφαίρου ύστερα από 4 χρόνια, κατακτώντας το 25ο πρωτάθλημα στην ιστορία τους.

Η υπόσχεση που είχε δώσει στις 14 Ιουλίου ο «Απάτσι», όταν άφησε την Ευρώπη και τη Γιουβέντους για να επιστρέψει στην πατρίδα του και να παίξει στην ομάδα της καρδιάς του έγινε πραγματικότητα μετά τη νίκη επί της Τίγκρε με 1-0, την οποία υπέγραψε ο Φαμπιάν Μονζόν σκοράροντας στο 42ο λεπτό το γκολ του τίτλου.

Μια νίκη που έκανε πια αγεφύρωτη από τη Σαν Λορέντσο τη διαφορά των έξι βαθμών, μία αγωνιστική πριν από το τέλος. Στο τέλος του αγώνα στήθηκε μια ατέλειωτη γιορτή, με χορωδίες, πανό και χειροκροτήματα για τον «Καρλίτος», που επέστρεψε για να κατακτήσει άλλον έναν τίτλο με την Μπόκα του, τον πέμπτο, ύστερα από 11 χρόνια μακριά της.
 

Ένα γκολ του Τέβες θα ήταν το «κερασάκι στην τούρτα» που θα συμπλήρωνε ιδανικά τη βραδιά, όμως ο άσος της Μπόκα απέτυχε και στις τρεις καλές ευκαιρίες που είχε.

Όμως οι περισσότεροι από 55.000 φίλοι των γηπεδούχων που γέμισαν το «Μπομπονέρα» τον χειροκρότησαν από την αρχή ως το τέλος, φωνάζοντας το όνομά του δυνατά. Ακριβώς όπως και μετά το τελικό σφύριγμα, όταν ο «Απάτσι» έκανε το γύρο του γηπέδου.