Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Πειθαρχική έρευνα της UEFA για τους χαιρετισμούς των Τούρκων



Όλος ο κόσμος ασχολείται με την τούρκικη εισβολή στη Συρία και τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει, αλλά και με τη γενικότερη συμπεριφορά των γειτόνων.

Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και γενικότερα ο αθλητισμός δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική, ωστόσο οι στρατιωτικοί χαιρετισμοί των παικτών της Τουρκίας στα ματς με την Αλβανία και την Γαλλία ξεσήκωσαν μεγάλες αντιδράσεις.

Για αυτό τον λόγο και η UEFA αποφάσισε να επέμβει όπως είναι λογικό. Συγκεκριμένα, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι ξεκινάει η πειθαρχική έρευνα για την «πιθανή προκλητική συμπεριφορά των παικτών της Τουρκίας», χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες επί του θέματος.

Οι πανηγυρισμοί των Τούρκων με στρατιωτικούς χαιρετισμούς στα δυο ματς έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που ζητούν να τιμωρηθεί και μάλιστα αυστηρά η Τουρκία. Οι Γάλλοι και οι Ιταλοί το ζήτησαν δημόσια, ενώ η UEFA μετά τις τόσες πιέσεις που δέχτηκε ξεκινάει πειθαρχική έρευνα.

Εκτός από τις κλήσεις σε απολογία στην Βουλγαρία αλλά και στην Αγγλία για τα όσα έγιναν το βράδυ της Δευτέρα στο Vasil Levski η UEFA αναφέρθηκε επίσημα και στο θέμα της Τουρκίας.

«Αγώνες Τουρκία-Αλβανία και Γαλλία Τουρκία – Ξεκίνησε πειθαρχική έρευνα

Διορίσθηκε επιθεωρητής για την έναρξη πειθαρχικών ερευνών σχετικά με την πιθανή προκλητική πολιτική συμπεριφορά των παικτών της Εθνικής ομάδας της Τουρκίας στους αγώνες των προκριματικών για το Euro2020 με Αλβανία στις 11 Οκτωβρίου και Γαλλία στις 14 Οκτωβρίου.

Οι πληροφορίες σχετικά με την έρευνα θα είναι διαθέσιμες στο επόμενο διάστημα».

Προφανώς το θέμα είναι σοβαρότατο για την UEFA και το πως θα χειριστεί την υπόθεση και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν κάλεσε σε απολογία την Τουρκία προς το παρόν τουλάχιστον.