Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

ΠΑΣ Γιάννινα: Τι θα γίνει με τα παιχνίδια της ομάδας λόγω του lockdown στην πόλη



Σε lockdown έχει μπει από σήμερα, Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, στις 6 το πρωί, ο νομός Ιωαννίνων, καθώς ανέβηκε στο επίπεδο 4 του υγειονομικού χάρτη της Ελλάδας, όσον αφορά τα κρούσματα κρουσμάτων κορονοϊού. Αυτό επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης, ωστόσο φαίνεται πως δεν θα δημιουργήσει θέματα στον τοπικό ΠΑΣ Γιάννινα.

Όπως προκύπτει, η προσεχής αναμέτρηση με αντίπαλο τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, για την 7η αγωνιστική της Super League 1 θα διεξαχθεί κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι, όντας η Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων στο επίπεδο 4, απαγορεύεται κάθε είδους αγώνα και ομαδικής προπόνησης και επιτρέπεται μόνο η ατομική άθληση. Ωστόσο, για τις ομάδες της Super League υπάρχει ειδικό και ξεχωριστό υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο και εφαρμόζεται και στην περίπτωση του ΠΑΣ.

Επίσης, παρότι για την περιοχή των Ιωαννίνων ισχύει από σήμερα τα ξημερώματα απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού, στους «κυανόλευκους» θα δοθεί ειδική άδεια μετακίνησης για να μεταβούν οδικώς στο Περιστέρι, προφανώς παρόμοια με αυτή που δίνεται και σε εργαζομένους για να μεταβούν στον τόπο εργασίας τους.

Ωστόσο, ζήτημα υπάρχει για τα δύο προσεχή σερί εντός έδρας παιχνίδια που έχει να δώσει ο ΠΑΣ Γιάννινα με αντιπάλους τη Λάρισα και τον Παναιτωλικό. Το παιχνίδι με την ΑΕΛ στους «Ζωσιμάδες» είναι προγραμματισμένο για την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου (στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής, που είχε μείνει σε εκκρεμότητα) και αυτό με τον Παναιτωλικό το Σάββατο 7 Νοεμβρίου.

Προς το παρόν, το τοπίο είναι θολό όσον αφορά τις συγκεκριμένες αναμετρήσεις και το βασικό θέμα είναι η ασφαλής διαμονή των ομάδων. Για αυτό καλείται να αποφασίσει η διοργανώτρια Αρχή -δηλαδή η Super League.

Τέλος, η γιαννιώτικη ομάδα θα εξακολουθεί να προπονείται στις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ, όπου βρίσκεται το προπονητικό της κέντρο, με ειδική άδεια που θα της δοθεί από την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων και την Πολιτική Προστασία της περιφέρειας Ηπείρου.