Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός στο πλευρό των πληγέντων: Πόσα χρήματα συγκεντρώθηκαν



Όλη η Ελλάδα παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα το δράμα που εκτυλίσσεται στην Ανατολική και Δυτική Αττική.

Οι φονικές πυρκαγιές που καίνε από το μεσημέρι της Δευτέρας την περιοχής της Κινέτας και του Νέου Βουτζά έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 77 ανθρώπους ενώ εκατοντάδες είναι οι τραυματίες. Άγνωστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων.

Μέσα στην τραγωδία ξεπρόβαλε και μια αχτίδα φωτός.

Εκατοντάδες συνάνθρωποί μας έσπευσαν να βοηθήσουν τους δοκιμαζόμενους κατοίκους. Ουρές ανθρώπων υπάρχουν στα μεγάλα νοσοκομεία για την αιμοδοσία ενώ χιλιάδες είδη πρώτης έχουν συγκεντρωθεί στα σημεία που έχουν υποδείξει δήμοι και τοπικές κοινότητες.

Ούτε το ελληνικό ποδόσφαιρο έμεινε αμέτοχο στο δράμα που ζουν οι κάτοικοι. Όλες οι ομάδες γνωστοποίησαν ότι στις έδρες τους θα γίνει συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμάκων.

Συγκινητική ήταν η κίνηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός που που με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε ότι δωρίζει ένα εκατομμύριο ευρώ στους πυρόπληκτους. Ακόμη η ΠΑΕ ΠΑΟΚ γνωστοποίησε ότι τα έσοδα της αναμέτρησης της Τρίτης με τη Βασιλεία θα πάνε στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται.

Σε μια ιδιαίτερη κίνηση προχώρησαν και οι σύνδεσμοι οπαδών των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων. Τόσο η θύρα 7, όσο και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους και ανακοίνωσαν τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.

Μπροστά το δράμα και την καταστροφή όλη η Ελλάδα έγινε μια μεγάλη ανθρώπινη αλυσίδα βοήθειας και συμπαράστασης…