Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021 -
Ξάστερος ουρανός

13 °C

Σήμερα, 30. Νοεμβρίου 2021

Πάλη στο Ρίο: Απο τα "ρούχα" τους βγήκαν οι Μόγγολοι ως ένδειξη διαμαρτυρίαςΑπίστευτο κι όμως αληθινό! Οι προπονητές της ομάδας ελευθέρας πάλης της Μογγολίας στουςΟλυμπιακούς Αγώνες του Ρίο διαμαρτυρόμενοι για μία απόφαση των διαιτητών έβγαλαν τα ρούχα και τα παπούτσια τους τα οποία και έριξαν προς τους κριτές.

Στον μικρό τελικό των 65 κιλών όπου θα κρινόταν το χάλκινο μετάλλιο μεταξύ του Μογγόλου Γκαντζορίγκ και του Ουζμπέκο Ναβρουζόφ, ο πρώτος έξι δευτερόλεπτα πριν το τέλος πήρε πόντο και προηγήθηκε με 7-6.

Ο Γκαντζορίγκ και οι προπονητές του πίστεψαν ότι το ματς είχε τελειώσει και πανηγύρισαν έξαλλα και ασταμάτητα, αντί να παλέψει για τα τελευταία έξι δευτερόλεπτα με αποτέλεσμα ο διαιτητής να δίνει ένα σημείο στον Ουζμπέκο, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα κάτι που ωστόσο δεν έγινε αντιληπτό από την πλευρά του Μογγόλου. 

Όταν οι τελευταίο αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί άρχισαν να διαμαρτύρονται και στη συνέχεια έβγαλαν τα παπούτσια τους τα οποία και τα πέταξαν προς τους κριτές, με έναν εκ των προπονητών να κάνει… στριπτίζ καθώς έμεινε μόνο με το εσώρουχο πάνω στην παλαίστρα. 

Οι Μογγόλοι επέμεναν αλλά οι κριτές εξετάζοντας πολλές φορές το βίντεο απέρριψαν την ένσταση τους κι έτσι το μετάλλιο κατέληξε στον Ουζμπέκο αθλητή με 8-7 (ο τελευταίος πόντος δόθηκε λόγω της ένστασης που απορρίφθηκε) κι οι άνδρες της ασφάλειας του γηπέδου προσπαθούσαν μάταια να ηρεμήσουν τους δύο προπονητές που έδειχναν εκτός εαυτού.