Παρασκευή 09 Ιουνίου 2023 -

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Τα γενέθλια της μεγαλύτερης ελληνικής ομάδαςΜε το μήνυμα «109 και συνεχίζουμε» η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ευχήθηκε στον σύλλογο για τα σημερινά γενέθλια.

Αναλυτικά το μήνυμα της ΠΑΕ για τα γενέθλια του Παναθηναϊκού:

Τα γενέθλια της μεγαλύτερης ελληνικής ομάδας

Ο Γιώργος Καλαφάτης ίδρυσε σαν σήμερα, στις 3 Φεβρουαρίου 1908 την ποδοσφαιρική ομάδα του Παναθηναϊκού, ανοίγοντας το βιβλίο της πιο ένδοξης ποδοσφαιρικής ιστορίας της χώρας και στοχεύοντας συνειδητά, παρότι πρόωρα για την εποχή του, στη δημιουργία μιας αθλητικής οντότητας που θα μεγάλωνε και θα ξεπερνούσε τα στενά όρια της γειτονιάς και της πόλης όπως ήταν μέχρι τότε καθιερωμένο. Αυτά τα δύο στοιχεία, η πρωτοπορία και η τοποθέτηση υψηλών στόχων συνόδευσαν πάντοτε τον Παναθηναϊκό στην πορεία αυτών των 109 πλέον χρόνων μετατρέποντάς τον σταδιακά στη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική ομάδα της Ελλάδας και σπουδαιότερο ποδοσφαιρικό «πρεσβευτή» της χώρας στο εξωτερικό.

Η πορεία αυτή, γεμάτη σε όλη της τη διάρκεια από αλησμόνητες στιγμές, αγωνιστικές επιτυχίες και ορόσημα όχι μόνο για τον Σύλλογό μας αλλά για το σύνολο του ελληνικού αθλητισμού, αποτελεί τη μόνιμη σταθερά και την ουσιαστική πυξίδα για το μέλλον του Παναθηναϊκού καθορίζοντας δεσμευτικά τις αρχές, τη φιλοσοφία και, σε τελική ανάλυση, τους ίδιους τους στόχους της ομάδας. Και χάρη σε αυτή τη σταθερά μπορούμε σήμερα να λέμε:

109 και συνεχίζουμε!