Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Όταν ο Ολυμπιακός έπαιξε Ευρώπη του Αγίου Βαλεντίνου



Φέτος του Αγίου Βαλεντίνου θα έχει... Ολυμπιακό.

 

Οι «ερυθρόλευκοι» θα φιλοξενήσουν την Ντιναμό Κιέβου για τη φάση των «32» του Europa League και στο πρόσφατο παρελθόν είχαν δώσει άλλα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια την μέρα του έρωτα.

Το πρώτο ήταν και νικηφόρο. Ο Ολυμπιακός του Ερνέστο Βαλβέρδε πήγε στη Μόσχα το 2012 για να αντιμετωπίσει την Ρούμπαν Καζάν. Με το ματς να γίνεται το μεσημέρι, μιας και στη Ρωσία υπήρχαν... πολικές θερμοκρασίες (στο -15 έγινε το παιχνίδι), οι Πειραιώτες πήραν ένα σπουδαίο «διπλό» με το γκολ του Φουστέρ.

Σε ένα ματς που ο Μέλμπεργκ έπαθε διάσειση, ο Μέγιερι αποβλήθηκε σε πέναλτι που έκανε και ο Κάρολ να πιάνει την εκτέλεση του Νάτχο. Στη ρεβάνς ο Ολυμπιακός κλείδωσε την πρόκριση για τους «16» του Europa League, εκεί που είχε βρει ουκρανική ομάδα, τη Μέταλιστ.

 

 

Όμως, του Αγίου Βαλεντίνου είχε παίξει και μια χρονιά μετά. Ο Ολυμπιακός μόλις είχε αλλάξει προπονητή και με τον Μίτσελ στον πάγκο πήγε στην Ισπανία για να αντιμετωπίσει τη Λεβάντε για τους «32» του Εuropa League. Σε ένα εφιαλτικό βράδυ, με τους «ερυθρόλευκους» να μένουν με δέκα παίκτες από νωρίς (κόκκινη ο Αμπντούν στο 28') και τον ρέφερι να δίνει δύο πέναλτι που δεν ήταν στους Ισπανούς, οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν την ήττα με 3-0...