Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ολυμπιακός: Πρεμιέρα στην Ευρώπη κόντρα στην Προ Ρέκο



Στη «μάχη» της Ευρώπης ρίχνεται την Τρίτη (15/11) η ομάδα πόλο ανδρών του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» μπαίνουν κατευθείαν στα «βαθιά», αφού υποδέχονται στις 19:30 (ΕΡΤ Sports) την «back to back» πρωταθλήτρια Ευρώπης, Προ Ρέκο, στο Παπαστράτειο, για την 1η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League.

Μετά από επτά νίκες σε ισάριθμα ματς πρωταθλήματος, καθώς και δύο φιλικά με την Εθνική μας ομάδα την περασμένη εβδομάδα, ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος για το πολύ σημαντικό ματς στον Πειραιά, με τους ισχυρούς Ιταλούς, κόντρα στους οποίους θα παλέψουν για την καλύτερη δυνατή εκκίνηση φέτος στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Ο προπονητής των νταμπλούχων Ελλάδας, Ιγκορ Μιλάνοβιτς δήλωσε:

«Περιμένουμε δύο μήνες αυτό το παιχνίδι, δουλεύουμε πολύ σκληρά, παίζουμε με μία δυνατή, θα έλεγα την καλύτερη ομάδα, με το μεγαλύτερο μπάτζετ, αλλά αυτό στο νερό δεν σημαίνει τίποτα. Πιστεύω στους παίκτες μου, είμαστε ενθουσιασμένοι! Στα τελευταία τρία παιχνίδια μας, είχαμε κάποια προβλήματα τραυματισμών, αλλά πιστεύω, ότι όλοι θα είναι έτοιμοι για αυτό το πολύ σημαντικό παιχνίδι. Και το παιχνίδι είναι σημαντικό όχι μόνο για το αποτέλεσμα. Βεβαίως, παίζουμε για να κερδίσουμε, κάθε παιχνίδι, αλλά και για το ηθικό μας, την αυτοπεποίθηση μας. Περισσότερο από το αποτέλεσμα, θα ήθελα να δω τους παίκτες μου σε καλή φόρμα, όπως την Τρίτη το απόγευμα, που παίξαμε με την Εθνική ομάδα της Ελλάδας και πιστεύω, ότι ήμασταν σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Παίξαμε πολύ καλά στην άμυνα και πιστεύω, ότι αν παίξουμε έτσι, θα κυριαρχήσουμε στο παιχνίδι.

Εδώ, στον Πειραιά, πρέπει να παίξουμε καλά, μπροστά στο κοινό μας και τα μέλη της διοίκησης, να εκπροσωπήσουμε τον Ολυμπιακό στο υψηλότερο επίπεδο. Είμαι σίγουρος, ότι θα το κάνουμε, όπως είπα με ενθουσιασμό και θέλουμε να αποδείξουμε στους εαυτούς μας, ότι φέτος αξίζουμε να παλέψουμε για το Champions League. Ο πρώτος μας στόχος είναι να προκριθούμε στο Final-8 και μετά την πρόκριση, έχουμε τρία πολύ δυνατά παιχνίδια, τα οποία είμαι σίγουρος, ότι θα βρούμε τον τρόπο να κερδίσουμε όλους τους αντιπάλους μας. Πιστεύω πολύ στην ομάδα μου, πιστεύω πολύ στους αθλητές μου. Θα δώσουμε το 100% της ενέργειας μας την Τρίτη και σε όλα τα παιχνίδια που έρχονται».

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Ντίνος Γενηδουνιάς, δήλωσε:

«Είμαστε όλοι πολύ ενθουσιασμένοι για την πρεμιέρα του Champions League, ακόμα μια μεγάλη και δύσκολη σεζόν ξεκινάει στην Ευρώπη. Είμαστε, νομίζω, κατάλληλα προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε την back to back πρωταθλήτρια Ευρώπης, Προ Ρεκο. Ελπίζω, με την βοήθεια του κόσμου και την ώθηση που μας δίνει, να φέρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα για την ομάδα μας, γιατί έχουμε ανάγκη να ξεκινήσει καλά η χρονιά.

Οι στόχοι μας φέτος είναι ξεκάθαροι, πέρα από το πρωτάθλημα και το Κύπελλο στην Ελλάδα, στην Ευρώπη είναι η πρόκριση στο Final-8, κάτι που δεν καταφέραμε πέρυσι και από εκεί και πέρα, όσο μακριά μπορέσουμε να φτάσουμε. Μιλώντας εκ μέρους όλων, φέτος περιμένουμε κάτι παραπάνω από τους εαυτούς μας, γιατί αυτό το ρόστερ φτιάχτηκε για να κυριαρχήσει στην Ευρώπη και όχι να φτάσει όσο μακρύτερα γίνεται».