Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 -

Ολυμπιακός: Η επικρατέστερη 11άδα για τη Μπάτσκα Τόπολα και το βασικότερο δίλημμαΟ Ντιέγκο Μαρτίνεθ είναι ένας προπονητής που γενικότερα δεν αρέσκεται στο να δείχνει ξεκάθαρα τα πλάνα του ακόμα και μέσω προπονήσεων. Φαίνεται όμως ότι για το Μπάτσκα Τόπολα - Ολυμπιακός έχει πάρει τις αποφάσεις του τουλάχιστον για πιο μεγάλο μέρος της 11άδας του αγώνα της Πέμπτης.

Οι Ρέτσος και Ντόι έχουν πάρει τον πρώτο λόγο ως δίδυμο για το κέντρο της άμυνας και ο Ορτέγα μοιάζει να είναι ένα... κλικ πιο πάνω σε επίπεδο προτίμησης από τον Κίνι για αριστερά.

Το βασικότερο δίλημμα του Ισπανού τεχνικού δείχνει να έχει να κάνει με το ένα εκ των δύο άκρων της επίθεσης λόγω και του πώς αγωνίζεται η Τόπολα και των παικτών που έχει. Μία θέση για την οποία δείχνουν να... κοντράρονται κυρίως 3 παίκτες. Οι Μπιελ, Ποντένσε και Σολμπάκεν.

Το κέντρο εκτός απροόπτου θα είναι με Εσε και Μαντί Καμαρά με την εκδοχή του 4-2-3-1 (ή του 4-4-1-1 να έχει κερδίσει ξανά και για τα... καλά πόντους) και πίσω από τον Ελ Καμπί οι Μασούρας και Φορτούνης και για την άλλη θέση να γίνεται η... μάχη με τους παίκτες που αναφέραμε και πιο πάνω.

Δηλαδή τους Μπιελ, Ποντένσε και Σολμπάκεν. Σωματοδομικά ενδεχομένως και με τα standards ενός τέτοιου ματς ο Σολμπάκεν να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα αλλά μέχρι εκεί. Και αυτό διότι η ποιότητα του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού είναι μεγάλη.

Η εκτιμώμενη διάταξη: Πασχαλάκης - Ορτέγα, Ρέτσος, Ντόι και Ροντινέι - Εσε και Μαντί Καμαρά - Φορτούνης, Μασούρας και Σολμπάκεν (ή Ποντένσε ή Μπιελ) - Ελ Καμπί. Και βέβαια με το... παραθυράκι για 4-3-3 να υπάρχει ακόμα.

Εάν θέλουμε να θυμηθούμε τα τελευταία χρονικά δείγματα 11άδας αυτά ήταν στο 0-3 του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ. Εκεί όπου ο Μαρτίνεθ είχε στη βασική 11άδα τους Ορτέγα, Αλεξανδρόπουλο, Μπιελ και Ποντένσε. Η αρχική διάταξη του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ ήταν: Πασχαλάκης τέρμα, άμυνα με Ορτέγα, Φρέιρε, Ντόι και Ροντινέι, κέντρο με Αλεξανδρόπουλο και Μαντί Καμαρά και πίσω από τον Ελ Καμπί οι Μπιελ, Φορτούνης και Ποντένσε.