Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Στον τελικό του ποδοσφαίρου η Βραζιλία



Η Βραζιλία χρειάστηκε την διαδικασία των πέναλτι (0-0 κανονική διάρκεια και παράταση, 4-1 τα πέναλτι) για να αποκλείσει το Μεξικό και να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του ποδοσφαιρικού τουρνουά.

Την ευκαιρία να διατηρήσει το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στο ποδόσφαιρο θα έχει η Βραζιλία. Η «σελεσάο» χρειάστηκε την διαδικασία των πέναλτι κόντρα στο Μεξικό και πλέον περιμένει την Ισπανία ή την Ιαπωνία στον μεγάλο τελικό.

Η παρέα του Ντάνιελ Άλβες και του Ριτσάρλισον τα βρήκε σκούρα και μετά από 120 στείρα λεπτά το ματς οδηγήθηκε στην ρώσικη ρουλέτα. Εκεί οι Άλβες, Μαρτινέλι, Γκιμαράες και Ρεϊνιέρ ευστόχησαν και στις τέσσερις εκτελέσεις πέναλτι, την ώρα που οι «Αζτέκας» έχασαν τα δύο πρώτα.

Έτσι, το Σάββατο (7/8) η Βραζιλία θα έχει την ευκαιρία να πάρει για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες το χρυσό μετάλλιο που είχε κατακτήσει και το 2016 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

 

Μεξικό: Οτσόα, Λορόνε, Βάσκεθ, Ανγκούλο (98′ Μόρα), Μοντές, Ρόμο, Εσκιβέλ (46′ Ροντρίγκεθ), Γκόρντοβα (78′ Ανγκούλο), Βέγκα (90′ + 2′ Αλβαράδο), Μαρτίν (98′ Αγκίρε), Αντούνα (62′ Λάϊνεθ).

Βραζιλία: Σάντος, Αλβες, Νίνο, Ντιέγκο Κάρλος, Αράνια, Λουϊζ (114′ Ενρίκε), Γκιμαράες, Παουλίνιο (67′ Μαρτινέλι), Κλαουντίνιο (72′ Ρεϊνιέρ), Ριτσάρλισον, Αντονι (91′ Μάλκομ).