Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Οι Ουόριορς έκαναν το 1-0 απέναντι στους «Καβς» του ΛεΜπρον



Σε έναν συγκλονιστικό αγώνα, αντάξιο του ονόματος των δυο ομάδων οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς επικράτησαν με 124-114 των Κλίβελαντ Καβαλιερς του ΛεΜπρον Τζέιμς και έκαναν το 1-0 στη σειρά των τελικών. Ο «βασιλιάς» των 51 πόντων, 8 ασίστ και 8 ριμπάουντ, έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να οδηγήσει την ομάδα του στο «διπλό», όμως η έλλειψη ουσιαστικής βοήθειας του στέρησε μια νίκη που ο ίδιος άξιζε και με το παραπάνω.

Οι Κλίβελαντ Καβαλιερς εμφανίστηκαν εντυπωσιακά βελτιωμένοι τόσο σε άμυνα, όσο και σε επίθεση και έβαλαν δύσκολα στους Ουοριορς από την πρώτη περίοδο.

Μάλιστα πήραν και τη μεγαλύτερη διαφορά του πρώτου ημιχρόνου με 11 πόντους, όμως οι γηπεδούχοι με μίνι αντεπίθεση έφεραν το σκορ στα ίσα (56-56) στο τέλος της δεύτερης περιόδου με τρίποντο του Κάρι από το κέντρο.

Στην τρίτη περίοδο, την πιο παραγωγική των πρωταθλητών τη φετινή σεζόν, οι Ουόριορς με πολύ όμορφο μπάσκετ εξέθεσαν τις αδυναμίες των «Καβς» και στα δυο άκρα του γηπέδου και πήραν προβάδισμα έξι πόντων (84-78).

Η τέταρτη και τελευταία περίοδος δεν διέφερε πολύ από τον υπόλοιπο αγώνα, με την παρέα του ΛεΜπρον να ισοφαρίζει και να παίρνει εκ νέου προβάδισμα επτά λεπτά πριν το τέλος. Η ομάδα του Γκόλντεν Στειτ πήρε ξανά προβάδισμα έξι πόντων 4 λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα.

Εκεί ανέλαβε δράση ο βασιλιάς, ο οποίος με δικό του καλάθι και αφού, έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ με 104-102, μόλις 36 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Οι Ουόριορς ισοφάρισαν και ένα λάθος του Τζει Αρ Σμιθ, από πλευράς Καβαλίερς, έστειλε το ματς στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο τα πράγματα ήταν πολύ ξεκάθαρα με τους γηπεδούχους να παίρνουν άνετα τη νίκη και να κάνουν το 1-0 στη σειρά των τελικών.

Για τους νικητές κορυφαίος αναδείχθηκε ο Κάρι με 29 πόντους, 9 ασίστ και 6 ριμπάουντ, ενώ ακολούθησαν οι Ντουράντ με 26 πόντους, 9 ριμπάουντ και 6 ασίστ και Τόμσον με 23 πόντους.

Από την άλλη πλευρά, ο ΛεΜπρον Τζειμς, σταμάτησε στους 51 πόντους και από 8 ασίστ και ριμπάουντ. Ενδεικτικό του ποσό μόνο ήταν, ότι εκείνος είχε 51 πόντους και όλη η υπόλοιπη ομάδα 63! Μόνος άξιος αναφορά, πέραν του «βασιλιά» από τους «Καβς» ο Κεβιν Λοβ με 21 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Επόμενο παιχνίδι και πάλι στην «Ορακλ Αρένα» των Ουόριορς τα ξημερώματα της Δευτέρας.