Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

ΟΑΚΑ: Απειλούν με απεργίες οι εργαζόμενοι



Στο περιθώριο του αγώνα ΑΕΚ – Πανιώνιος για τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας το σωματείο των εργαζομένων στο Ολυμπιακό Στάδιο εξέφρασε την αντίθεση του στα σχέδια της Κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση του ΟΑΚΑ και πριν την έναρξη της αναμέτρησης μοιράστηκε η ακόλουθη ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Το Σωματείο Εργαζομένων του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου καταγγέλλει την απόφαση ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.

Η Κυβέρνηση επιλέγει την μέθοδο του απόλυτου αιφνιδιασμού προκειμένου να προχωρήσει στο ξεπούλημα των συγκοινωνιών και του αθλητισμού άμεσα, δηλαδή δημόσιων αγαθών που αφορούν εκατομμύρια εργαζομένους και δεν μπορούν να μπουν προς πώληση.

Οι δεσμεύεις της Κυβέρνησης για δημόσια αξιοποίηση του ΟΑΚΑ από όλα τα αρμόδια στελέχη τελικά δεν μετρούσαν καθόλου μπροστά στις εντολές των δανειστών και την ανάγκη παραμονής στην εξουσία θυσιάζονται αρχές, αξίες και υποσχέσεις.

Δηλώνουμε ότι δεν υπερασπίζουμε μόνο τις θέσεις εργασίας μας, αλλά την ανάγκη της κοινωνίας να παλέψει για αξιοπρέπεια και να ανατρέψει επιτέλους την λαίλαπα του χρέους, της αιώνιας λιτότητας, της ιδιωτικοποίησης των πάντων που φαίνεται να μην έχει τελειωμό.

Καλούμε όλο τον κόσμο του αθλητισμού να σταθεί στο πλευρό μας έτσι ώστε να έχουμε ένα Ολυμπιακό Στάδιο ανοιχτό στην κοινωνία, κάτι που αποτελούσε δέσμευση και της κυβέρνησης μέχρι χθες.

Οι Εργαζόμενοι του ΟΑΚΑ είμαστε αποφασισμένοι πριν αλλά και μετά την ψήφιση του νομοθετικού εκτρώματος να μην επιτρέψουμε με κανέναν τρόπο το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Προσανατολιζόμαστε σε άμεσες και συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις του Σωματείου μας».