Τρίτη 05 Δεκεμβρίου 2023 -

Ο Τσιτσιπάς θέλησε να μάθει από την Ν.Οσάκα για την... κοινωνική αδικία στις ΗΠΑΗ Ναόμι Οσάκα που δήλωσε πρώτα μια μαύρη γυναίκα και μετά αθλήτρια αποφάσισε την Πέμπτη σε συμπαράσταση τους παίκτες του NBA και του NFL να μην αγωνιστεί στον ημιτελικό του Western and Southern Open σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία κατά των μαύρων στις ΗΠΑ.

Η Ιαπωνέζα "οδήγησε" τους διοργανωτές του τουρνουά σε γενική αποχή για την Πέμπτη και οι ημιτελικοί μεταφέρθηκαν την Παρασκευή με την Οσάκα να παίζει και να κερδίσει το εισιτήριο για τον τελικό άσχετα εάν στη συνέχεια αποσύρθηκε λόγω τραυματισμού.

Η Ναόμι Οσάκα απέσπασε τα εύσημα απ' όλους για την κίνηση της και ο Στέφανος Τσιτσιπάς που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος σ' αυτά τα θέματα έσπευσε να την ρωτήσει για την πράξη της αλλά και για την κατάσταση στις ΗΠΑ γύρω από το θέμα.

«Της έστειλα μήνυμα και ρώτησα τι ήταν όλα αυτά για την κοινωνική αδικία. Επειδή δεν παρακολουθώ πραγματικά τα νέα. Είδα κάτι όταν η τηλεόραση ήταν ανοιχτή, όταν η τηλεόραση ήταν ενεργοποιημένη. Είδα κάτι.

Δεν είμαι σίγουρος αν ήταν λόγω αυτού. Ναι, και μου εξήγησε τι συνέβαινε. Έτσι κατάλαβα», είπε αρχικά ο Έλληνας τενίστας σε ξένο ΜΜΕ και συνέχισε: «Είμαι χαρούμενος γι 'αυτήν. Είναι σε καλή σειρά, σε καλή πορεία. Παίζει καλά. Σίγουρα παίζει καλά. Ειλικρινά, δεν παρακολουθώ πραγματικά τένις γυναικών, αλλά την θαυμάζω πολύ.»