Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έστειλε την Ελλάδα στο World Group 1 του Davis Cup.



Χρειάστηκε να περάσουν 19 χρόνια για να βρεθεί ξανά η Ελλάδα στο World Group 1 του Davis Cup και το κατάφερε με την... υπογραφή του Στέφανου Τσιτσιπά!

Το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, κέρδισε όπως αναμενόταν τον Αντρές Αντράντε με 2-0 σετ (7-6 (1), 6-1) και η Ελλάδα το φθινόπωρο θα παίξει στην δεύτερη εν τάξει κατηγορία της διοργάνωσης.

Το πρώτο σετ έγινε... ντέρμπι μόνο και μόνο γιατί δεν βρήκε break points ο Στέφανος, ο οποίος είχε αρκετά αβίαστα λάθη, όμως στο δικό του σερβίς έχασε όλους κι όλους 5 πόντους σε όλοτο σετ (μόνο ένας από χτύπημα του αντιπάλου του) για να κάνει το πρώτο βήμα για τη νίκη στο tie break.

Στο δεύτερο ανέβασε στροφές όταν έπρεπε και οδήγησε την Ελλάδα σε μία πολύ σημαντική άνοδο.

Επαιξε σαν... Τσιτσιπάς στο tie break και έκανε το 1-0 ο Στέφανος

Όπως αναμενόταν ο Στέφανος μπήκε πολύ δυναμικά στο ματς. Εκλεισε με love game το πρώτο game του ματς, με τον Αντράντε να ισοφαρίζει σε 1-1 χάρη στα drop shot του έπειτα από ορισμένα μεγάλα ράλι. Ο Τσιτσιπάς ωστόσο έκλεισε με άσο το επόμενο game και διατήρησε το προβάδισμά του με 2-1.

Ο Αντράντε ισοφάρισε ανέλπιστα εύκολα σε 2-2, αλλά ο Στέφανος με το δεύτερο love game στο ματς (άψογος στο πρώτο του σερβίς), κράτησε εκ νέου το προβάδισμα. Αμφότεροι κρατούσαν το σερβίς τους στο σετ, με τον Τσιτσιπά να πηγαίνει να υποδεχτεί στο υπέρ του 5-4. Ούτε εκεί όμως κατάφερε να βρει ένα break point κυρίως γιατί δεν έβρισκε ρυθμό με το φόρχαντ στο ματς. Ωστόσο, διατήρησε εύκολα το προβάδισμα με 6-5, συνεχίζοντας να σερβίρει εκπληκτικά.

Το σετ, δίχως break points οδηγήθηκε λογικά στο tie break όπου πρώτα ο Στέφανος βρήκε μίνι break στο 2-0. Πήγε στην αλλαγή με προβάδισμα 5-1, αφού έσπασε πάλι το σερβίς του αντιπάλου του και έκλεισε το tie break στο 7-1.

Με αυτόν τον τρόπο έφερε την Ελλάδα… ένα σετ μακριά από την άνοδο.

Το δεύτερο σετ

Τα πρώτα break point στο ματς ήρθαν στην έναρξη του δεύτερου σετ και άνηκαν στον Τσιτσιπά. Δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και πήρε το προβάδισμα, ξεσηκώνοντας και τον κόσμο στο ΟΑΚΑ που έψαχνε… ευκαιρία για να ζεσταθεί.

Και ο Τσιτσιπάς τους αποζημίωσε. Ανέβασε ρυθμό, ανάγκασε σε μαζεμένα λάθη τον αντίπαλό του και αφού κράτησε το σερβίς του, έκανε και δεύτερο break (από ένα διπλό λάθος και ένα αβίαστο του Αντράντε) για να πάρει προβάδισμα με 3-0.

Εκεί ουσιαστικά κρίθηκε και το ματς (και μαζί και η άνοδος) με τα πράγματα να γίνονται πολύ απλά για τον Στέφανο που έφτασε εύκολα στο 4-0, με τον Αντράντε να... γλιτώνει το κουλούρι, μειώνοντας σε 4-1.

Στο επόμενο game λίγο βιαστικά χτυπήματα του Στέφανου έδωσαν break point στον Αντράντε, όμως ο Τσιτσιπάς άλλαξε ρακέτα και... αποκατέστησε την τάξη για να κάνει το 5-1 για να κλείσει με break τη νίκη.