Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ο Πλατινί δεν επιστρέφει στο ποδόσφαιρο



Ο Μισέλ Πλατινί, ο οποίος απαλλάχθηκε από την ελβετική δικαιοσύνη από τις κατηγορίες για απάτη ύστερα από μια υπόθεση που τον καταδίωκε για έξι χρόνια, επανέλαβε σήμερα (13/3) ότι δεν θα επιδιώξει καμία θέση στη Γαλλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FFF).

«Έκανα μια δήλωση τον Ιούλιο όταν απαλλάχτηκα από τις υποθέσεις μου στην Ελβετία, είπα ότι δεν θα επιστρέψω πλέον σε ποδοσφαιρικούς οργανισμούς. Αυτό είναι, τελεία!», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της UEFA στο RMC.

«Δεν θα επιστρέψω στους θεσμούς του ποδοσφαίρου. Μου φαίνεται ότι η Γαλλική Ομοσπονδία είναι μέρος των ποδοσφαιρικών αρχών, επομένως δεν θα επιστρέψω στο ποδόσφαιρο ή στη Γαλλική Ομοσπονδία», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς τι θα έκανε αν του προσφερόταν θέση, ο Πλατινί απάντησε: «Κανείς δεν θα έρθει να με ψάξει (…) Έδωσα αρκετά, ήμουν αντιπρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας πριν από 30 χρόνια, τα έχω κάνει όλα, εντάξει, φτάνει, είναι καλό».

Ωστόσο, ο 67χρονος και τρεις φορές νικητής της Χρυσής Μπάλας δεν κλείνει την πόρτα στον κόσμο του ποδοσφαίρου:

«Η ιστορία μου μπορεί να μην έχει τελειώσει, μπορεί να υπάρχουν άλλα πράγματα να κάνω στο ποδόσφαιρο. Είπα, την τελευταία φορά, ότι αν υπήρχε μια ευκαιρία, κάτι που θα ήθελα, θα το έκανα, αλλά όχι σήμερα».

Ερωτηθείς για την τρέχουσα κρίση στην FFF, που οδήγησε στην παραίτηση του προέδρου Νοέλ Λε Γκρε, ο Πλατινί εκτίμησε:

«Οι δομές του γαλλικού ποδοσφαίρου είναι καλές, το γαλλικό ποδόσφαιρο δεν είναι κακό, ήμασταν παγκόσμιοι πρωταθλητές το 1998, φιναλίστ του Μουντιάλ (…) Δεν υπάρχει κρίση, είναι κρίση προέδρου, όχι κρίση του γαλλικού ποδοσφαίρου».