Κυριακή 05 Απριλίου 2020 -
Βροχή

10 °C

Σήμερα, 5. Απριλίου 2020

Νέος κοροναϊός: Αναβάλλονται όλες οι ποδοσφαιρικές διοργανώσεις στην ΚίναΌλοι οι αγώνες των κινεζικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου αναβάλλονται εξαιτίας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός, ανακοίνωσε σήμερα η κινεζική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Η έναρξη της σεζόν 2020 αναβάλλεται «για όλους τους τύπους και σε όλα τα επίπεδα» προκειμένου να προστατευθούν οι παίκτες και το φίλαθλο κοινό, εξήγησε η κινεζική ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Η κινεζική Σούπερ Λίγκα (CSL, πρώτη κατηγορία) επρόκειτο να αρχίσει την 22η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ.

Yπενθυμίζεται ότι χθες ανακοινώθηκε η αναβολή του παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου, που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στην πόλη Νανζίνγκ (Κίνα) από τις 13 έως τις 15 Μαρτίου. 

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί έναν χρόνο αργότερα (Μάρτιος 2021) σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «...  γνωρίζουμε ότι η Κίνα κάνει ό,τι μπορεί για να περιορίσει το νέο κοροναϊό και την υποστηρίζουμε σε όλες τις προσπάθειές της, αλλά είναι απαραίτητο να παράσχουμε στους αθλητές μας, τις ομοσπονδίες μέλη και τους συνεργάτες μας, μια σαφή εικόνα και πορεία σε αυτό το πολύ σύνθετο ζήτημα, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη».