Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μπουτάρης: «Αν κερδίσει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ θα φωταγωγηθεί η Θεσσαλονίκη»



Την πρόθεση του δήμου Θεσσαλονίκης να φωταγωγηθεί η πόλη, σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ στεφθεί και επίσημα πρωταθλητής Ελλάδας της σεζόν 2018-19, την προσεχή Κυριακή (14/04), στη Λάρισα, έκανε γνωστή μέσω ραδιοφωνικών του δηλώσεων ο Γιάννης Μπουτάρης.

«Έδωσα εντολή με το που ο διαιτητής σφυρίξει τη λήξη της αναμέτρησης και αν έχει κερδίσει ο ΠΑΟΚ, να φωταγωγηθεί η πόλη. Να μην χρειαστούν άλλα 34 χρόνια όμως...», είπε μέσω του Metropolis της Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος της πόλης.

Για το γήπεδο του «δικεφάλου» και τις εξελίξεις γύρω από το έργο αυτό, τόνισε: «Ο δήμος δεν καθυστερεί καθόλου. Μετέχει στην επιτροπή που εξετάζει τις παραμέτρους... Το ειδικό χωρικό σχέδιο που έχει γίνει για τη ΔΕΘ, θα ακολουθηθεί και για τον ΠΑΟΚ. Το γήπεδο είναι πιο μπερδεμένο όμως. Οι προτάσεις αυτές θα δημιουργήσουν ένα ειδικό χωρικό σχέδιο, που θα διευκολύνει την κατάσταση. Δεν θα γίνει απλώς ένα γηπεδάκι.

Δεν ξέρω πόσο καιρό θα χρειαστεί. Δουλεύουμε συστηματικά γι' αυτό. Χρειάζεται λίγη υπομονή. Όποιος βιάζεται σκοντάφτει. Η άδεια θα πρέπει να βγει με ειδικό προεδρικό διάταγμα. Εμείς δεν μπορούμε να βγάλουμε τέτοιες άδειες. Έτσι νομίζω, δεν είμαι και σίγουρος. Όπως έγιναν τα ολυμπιακά έργα, έτσι θα γίνει και σε αυτήν την περίπτωση πιστεύω».

Σχετικά με το εάν μιλά για το θέμα με τον Ιβάν Σαββίδη, απάντησε: «Μιλάμε για το θέμα. Κοιτάζω να διευκολύνω την κατάσταση και τίποτα παραπάνω. Πάει καλά».