Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Μπάχα: Μεγάλος ευρωπαϊκός σύλλογος ο ΠΑΟΚ



Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο προπονητής της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, Αλεξέι Μπάχα, για την αξία του ΠΑΟΚ. Ο Λευκορώσος προπονητής, που μετά από μια θητεία επτά ετών ως βοηθός, ήρθε το καλοκαίρι η ώρα να αναλάβει το τιμόνι της πρώτης ομάδας, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου στάθηκε στη δεδομένη αξία του «δικεφάλου», των ποδοσφαιριστών και του προπονητή του, όλα εκείνα τα στοιχεία «που πρέπει να διαθέτει ένας μεγάλος ευρωπαϊκός σύλλογος».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπάχα:

- Ο ΠΑΟΚ μίλησε με υπερηφάνεια για το καλύτερο σερί του στο ξεκίνημα του ελληνικού πρωταθλήματος. Τι μπορείτε να πείτε για αυτή την ομάδα; 

«Πράγματι, η εκκίνηση και τα παιχνίδια του στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι εντυπωσιακά -ειδικά λαμβάνοντας υπόψη ότι ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε πολύ δυνατές ομάδες και ξεκίνησε το πρωτάθλημα με ένα μειονέκτημα δύο βαθμών. Τώρα, όμως, είναι πρώτος. Όσο για την ομάδα ως σύνολο, μάλλον δεν θα σας πω κάτι καινούργιο. Είναι μια ισορροπημένη σε όλες τις γραμμές, με καλούς ξένους ποδοσφαιριστές, έμπειρο και ικανό προπονητή... Ότι ακριβώς ορίζει μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα».

- Ποια είναι τα κύρια πλεονεκτήματα του ΠΑΟΚ; Και τι γίνεται με τη φιλοσοφία του παιχνιδιού; 

«Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα με πολλούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, μια ομάδα που της αρέσει να έχει την κατοχή της μπάλας. Έχει καλή αντίδραση όταν χάνει την μπάλα και δουλεύει για να χτίσει πράγματα στην επίθεση. Σε ατομικό επίπεδο διαθέτει σημαντικούς ποδοσφαιριστές και αν ξεχωρίζω κάποιον, αυτός είναι ο Πρίγιοβιτς, ωστόσο επαναλαμβάνω ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια ολοκληρωμένη και καλή ευρωπαϊκή ομάδα. Ως νότιοι τους αρέσει να παίζουν με την μπάλα για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι ικανοί στο να αυτοσχεδιάζουν, ελπίζοντας σε μια όμορφη ενέργεια. Αυτό θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε αύριο».

- Θεωρείτε τον Πόντους Βέρνμπλουμ έναν ποιοτικό παίκτη του ΠΑΟΚ;

«Ναι, είναι ένας από αυτούς. Πέρασε με επιτυχία από το ρωσικό πρωτάθλημα, έχει χαρακτήρα μαχητή».

- Μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα;

«Εσείς το λέτε, εγώ δεν είπα κάτι τέτοιο. Εκτός από τον Βέρνμπλουμ, ο ΠΑΟΚ διαθέτει αρκετούς έμπειρους παίκτες. Επαναλαμβάνω, είναι μια πολύ καλή ομάδα -νομίζω ότι αύριο θα ζήσουμε ένα πολύ ενδιαφέρον βράδυ στην "Borisov Arena"».

- Το παιχνίδι ΠΑΟΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα διαφέρει από ότι στους ευρωπαϊκούς αγώνες που έδωσε με τη Βασιλεία, τη Σπάρτακ, την Μπενφίκα και την Τσέλσι;

«Δεν θα διαχωρίσω τα Ευρωπαϊκά Κύπελλα και το πρωτάθλημα, ούτε τους εντός και τους εκτός έδρας. Πάντως, τα αποτελέσματα δείχνουν μια σημαντική διαφορά σε ό,τι αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα. Φαίνεται ότι στην Ελλάδα ο ΠΑΟΚ είναι μια εντελώς διαφορετική ομάδα. Και εκεί έχει τρελή στήριξη από τον κόσμο του και ο τρόπος συμπεριφοράς απέναντι στον ΠΑΟΚ είναι διαφορετικός».

- Ο αγώνας με την Τσέλσι δεν είναι ένα παιχνίδι από το οποίο μπορεί κανείς να κρίνει τη δύναμη του ΠΑΟΚ; 

«Εν μέρει ναι, εν μέρει όχι. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι εναντίον ποιας ομάδας έπαιξε ο ΠΑΟΚ. Η Τσέλσι είναι η κορυφαία ομάδα, η οποία κατάφερε και άνοιξε το σκορ νωρίς, ενώ είχε την μπάλα στην κατοχή της για μεγάλο διάστημα. Φυσικά, μερικές πληροφορίες μπορούν να φανούν χρήσιμες, αλλά θέλουμε να έχουμε μια πραγματική εικόνα του ΠΑΟΚ, είναι καλύτερο να στραφούμε στους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος της Ελλάδας, στις αναμετρήσεις του με τη Σπαρτάκ και εν μέρει τα ματς με την Μπενφίκα. Η Τσέλσι είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο».

- Ήρθατε σε επαφή με κάποιον από το προπονητικό τιμ της Σπαρτάκ; 

«Όχι, γιατί έχω πρόβλημα στο να μιλάω ιταλικά…».

- Υπάρχουν βοηθοί που μιλούν ρωσικά;

«Έμαθα λίγα πράγματα για την ΤΣΣΚΑ και τον Βέρνμπλουμ. Αυτό μου αρκεί».

- Θα είναι η νίκη της ΤΣΣΚΑ επί της Ρεάλ το παράδειγμα για τους παίκτες σας ενόψει ΠΑΟΚ; 

Μετά τον αγώνα της Μόσχας, μου πέρασε αυτή τη σκέψη. Ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολο ακούγεται, στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι αδύνατο. Αυτό είναι πραγματικά ένα παράδειγμα και ένα κίνητρο για τους παίκτες μας, αλλά και για μένα».