Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Μεγάλο παιχνίδι στο Γ.Καραϊσκάκης!



Σε αντίθεση με το ντέρμπι Ολυμπιακός - ΑΕΚ, το σημερινό ήταν άκρως εντυπωσιακό με τον Ολυμπιακό να επικρατεί δύσκολα του ΠΑΟΚ με 2-1 και πλέον βρίσκεται στο +7 από την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο “δικέφαλος του Βορρά” έκανε το καλύτερο του εφετινό παιχνίδι, άνοιξε το σκορ στο 6’, αλλά στο 25’ σημείωσε αυτογκόλ. Παρά την πολύ καλή της παρουσία στο “Γ. Καραϊσκάκης” η ομάδα του Ίβιτς ηττήθηκε με γκολ του Μιλιβόγεβιτς στις καθυστερήσεις, αλλά “φωνάζει” για συγκεκριμένες φάσεις.

Ένα παιχνίδι με πάρα πολλές φάσεις, αλλά και διακοπές, λόγω των καπνογόνων που άναψαν οι φίλοι του Ολυμπιακού και ανάγκασε τον διαιτητή Αρετόπουλο να στείλει τις ομάδες στα αποδυτήρια -μετά το τέρμα του Μιλιβόγεβιτς- λόγω της ατμόσφαιρας στο "Καραϊσκάκης". Εξαιρετικός ο Γλύκος, σταμάτησε σε πολλές φάσεις τους παίκτες του Ολυμπιακού, ενώ μοιραίος του αγώνα για τον ΠΑΟΚ ο Κάμπος, που έχασε κλασικές ευκαιρίες, αλλά και ο Βαρέλα, που σκόραρε, αλλά έβαλε και το γκολ της ισοφάρισης, σε μια φάση που είχε μέσα και "ερυθρόλευκο" οφσάιντ.

Οι επιλογές των προπονητών...

Ο Πάουλο Μπέντο επέλεξε ένα σύστημα 4-2-3-1 με τον Καπίνο κάτω απ' τα δοκάρια, τους Ντα Κόστα - Μποτία στο κέντρο της άμυνας, αριστερό μπακ ο Βιάνα, δεξί ο Φιγκέιρας, αμυντικά χαφ οι Μιλιβόγεβιτς - Μάρτινς, δεξί εξτρέμ ο Ελιονούσι, αριστερό ο Σεμπά, στην κορυφή της επίθεσης ο Ιντέγε και πίσω του, σε ρόλο δημιουργικού χαφ, ο Φορτούνης

Το ίδιο σύστημα χρησιμοποίησε και ο Βλάνταν Ίβιτς με τον Γλύκο κάτω απ' τα γκολπόστ, τους Βαρέλα - Μαλεζά στο κέντρο της άμυνας, δεξιά τους ο Μάτος, αριστερά ο Λέοβατς, αμυντικά χαφ οι Κάνιας και Τσίμιροτ, δεξιά στην επίθεση ο Κάμπος, αριστερά ο Γκάρι Ροντρίγκες, αιχμή του δόρατος ο Αθανασιάδης και πίσω του, σε ρόλο "δεκαριού", ο Σάκχοφ
Το παιχνίδι...

Η αναμέτρηση άργησε για περίπου δέκα λεπτά να ξεκινήσει, μετά τα καπνογόνα που άναψαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού. Περίπου 30.000 φίλοι των γηπεδούχων βρέθηκαν στο “Γ. Καραϊσκάκης” για να στηρίξουν την ομάδα τους...

 

 Παρά το καλό “μπάσιμο” των Πειραιωτών στο ματς, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που κατάφερε να κάνει το γήπεδο να σωπάσει. Στο 6' Η άμυνα του Ολυμπιακού... κοιμήθηκε στην εκτέλεση κόρνερ του Κάμπος, ο Μαλεζάς πήρε την κεφαλιά, ο Καπίνο απέκτουσε, αλλά ο Βαρέλα από πολύ κοντά έκανε το 1-0. Μάλιστα, λίγο αργότερα ήρθε και δεύτερο “καμπανάκι” για την άμυνα του Ολυμπιακού, που φάνηκε αρκετά αργή και με αρκετά κενά! Σε αντεπίθεση στο 12' ο Λέοβατς έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Κάμπος στο δεύτερο δοκάρι δεν έπιασε καλά το σουτ με αποτέλεσμα να μπλοκάρει ο Καπίνο.

Το παιχνίδι απέκτησε εκπληκτικό ρυθμό, με τον διαιτητή να βοηθά σε αυτό με τα λίγα σφυρίγματα του. Στο 16' ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να φανεί επιθετικά. Ο Ελιουνούσι σούταρε δυνατά, σχεδόν από το σημείο του πέναλτι, αλλά ο Γλύκος έκανε απίστευτη επέμβαση με το ένα χέρι και κράτησε το “μηδέν”.

 

Τα... δεδομένα και τα συναισθήματα άλλαξαν στο 25', με τον Βαρέλα να “πληγώνει” την ομάδα του. Ο Φορτούνης έβγαλε την μπαλιά στον Ιντέγε, που φάνηκε να βρίσκεται μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό του ΠΑΟΚ και σε θέση οφσάιντ, εκείνος έβγαλε την παράλληλη μπαλιά στον Σεμπά, η πάσα του δεν ήταν καλή, αλλά ο Βαρέλα -στην προσπάθεια του να διώξει- έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων!

Παρά την ισοφάριση, ο ΠΑΟΚ συνέχισε να απασχολεί την άμυνα των γηπεδούχων, αφού Βιάνα και Ντα Κόστα και Φιγκέιρας (σε τραγική βραδιά) έδειξαν να έχουν πρόβλημα κόντρα στους Ροντρίγκες και Κάμπος. Μια φάση που θα... συζητηθεί είναι αυτή του 44'. ο Μιλοβόγεβιτς έκοψε -με τάκλιν από πίσω- τον Αθανασιάδη, που έβγαινε σε τετ-α-τετ με τον Καπίνο. Ο διαιτητής “κιτρίνισε” τον Σέρβο μέσο, με τους φιλοξενούμενους να ζητάνε κάρτα με... άλλο χρώμα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με καθυστέρηση -και πάλι για αναμμένα καπνογόνα- και μια αλλαγή για κάθε ομάδα. Για τον Ολυμπιακό ο Ελαμπντελαουΐ πέρασε στη θέση του αρνητικού Βιάνα και επέστρεψε σε αγώνα μετά από αρκετούς μήνες απραξίας -λόγω τραυματισμού- ενώ για τον ΠΑΟΚ ο Χαρίσης αντικατέστησε τον Κάνιας, λόγω της κίτρινης κάρτας του Ισπανού.

Η επανέναρξη του ντέρμπι -μετά από περίπου δέκα λεπτά- έγινε με φάση για τους Θεσσαλονικείς. Ο Κάμπος σούταρε από δεξιά και μέσα απ' την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ και λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Καπίνο. Τα επόμενα λεπτά όμως ήταν γεμάτα με τεράστιες ευκαιρίες!

Στο 59' ο Αθανασιάδης πλάσαρε άουτ από πολύ κοντά, μετά από σέντρα του Ροντρίγκες, στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Κάμπος έκανε τον Ίβιτς να... τραβάει τα μαλλιά του, αφού έστειλε την μπάλα άουτ σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ, ενώ στη συνέχεια της φάσης του Αγκολέζου ο Σεμπά δεν κατάφερε να νικήσει τον Γλύκο! ΜΑΤΣΑΡΑ!!!

Ακολούθησε ένα δεκάλεπτο υπεροχής του Ολυμπιακού χωρίς- φάσεις, για να επιστρέψουμε και πάλι στις χαμένες ευκαιρίες από τους δυο αντιπάλους. Στο 78' ο Κάμπος δεν μπόρεσε να μπει σωστά στη φάση από πλεονεκτικό σημείο και να πλασάρει, ενώ στο 80' και στο 81' ο Γλύκος έκανε μεγάλες επεμβάσεις στις προσπάθειες τον Ιντέγε και Μποτία (στο 89' ο Ισπανός έκανε πολύ σκληρό φάουλ στον Ροντρίγκες και θα μπορούσε να δει ακόμα και την κόκκινη).

Στα τελευταία λεπτά του ματς οι δυο ομάδες προσπάθησαν για τη νίκη, αλλά την ίδια ώρα ήταν πολύ προσεκτικές και στην άμυνα. Ήταν η ώρα του Λούκα Μιλιβόγεβιτς! Ο Σέρβος έπιασε στο 90+6 την “στριφτή” κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γλύκου για το 2-1.

Οι φίλοι του Ολυμπιακού όμως δεν στάθηκαν για τρίτη φορά στο.. ύψος τους, αφού τα καπνογόνα που άναψαν ανάγκασαν τον Αρετόπουλο να διακόψει για τρίτη φορά το παιχνίδι, και να πάει στα αποδυτήρια.

Η ατμοσφαίρα καθάρισε, ο Αρετόπουλος επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο, αλλά η ομάδα του ΠΑΟΚ δεν έβγαινε από τα αποδυτήρια. Τελικά, μετά και το χρονικό περιθώριο που τους έδωσε ο διαιτητής, οι Θεσσαλονικείς επέστρεψαν για την ολοκλήρωση του ματς, που έβγαλε νικήτρια την ομάδα του Μπέντο με 2-1.

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Φιγκέιρας, Βιάνα (46' Ομάρ), Μποτία, Ντα Κόστα, Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς, Φορτούνης, Σεμπά, Ελιουνούσι, Ιντέγε (85' Καρντόσο).

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Λέοβατς (81' λ.τρ. Κρέσπο), Βαρέλα, Μαλεζάς, Μάτος, Κάνιας (46' Χαρίσης), Τσίμιροτ, Σάχοφ (74' Μπίσεσβαρ ), Ροντρίγκες, Κάμπος, Αθανασιάδης.