Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Μαρτίνς: Θέλω νταμπλ και τελικό Europa League



Τις επιθυμίες του για το νέο έτος αποκάλυψε ο Πέδρο Μαρτίνς, με τον προπονητή του Ολυμπιακού να θέλει πρωτάθλημα, Κύπελλο και τελικό Europa League.

Ξεκαθάρισε ότι πρωταρχικός στόχος είναι η κατάκτηση της Super League, ενώ είπε πως η ομάδα του έχει φιλοδοξίες, όπως κάθε μεγάλος σύλλογος.

Επίσης, ενόψει του αγώνα με τον Λεβαδειακό, ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε μέσω της Nova για τις προσθήκες που έγιναν στο ρόστερ, για ενδεχόμενη κάμψη στην απόδοση των παικτών του, αλλά και για τα στοιχεία που πρέπει να διαθέτει το σύνολό του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Μαρτίνς:

Αυτό που θα ήθελε για το 2019, είναι «να παίζουμε καλά, να είμαστε υγιείς, να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, το Κύπελλο, να πάμε στον τελικό του Μπακού. Είναι πολλά τα πράγματα που επιθυμώ, αυτό που χρειάζεται είναι να είμαστε καλά και να κατακτήσουμε τον πρωταρχικό μας στόχο, να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα!».

Για την πορεία στο Europa League, είπε: «Αυτό που κάνει τη διαφορά στην ομάδα μας, είναι πως διαθέτουμε ποδοσφαιριστές με φιλοδοξίες και αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα. Πολλοί μας είχαν ξεγραμμένους κι όμως τα καταφέραμε. Έχουμε δυνάμεις και φιλοδοξία. Μπορεί να είμαστε ικανοί να πάμε πιο μακριά. Θα αντιμετωπίσουμε πολύ μεγάλους συλλόγους, όπως έχουμε κάνει μέχρι στιγμής. Θα εξετάσουμε τα παιχνίδια ξεχωριστά, θέλουμε τον Μάιο να είμαστε ικανοποιημένοι και γεμάτοι».

Αναφορικά με τη διακοπή του πρωταθλήματος, σημείωσε: «H διακοπή είναι σημαντική για όλες τις ομάδες, γιατί δίνει τη δυνατότητα να ξεκουραστούν οι ποδοσφαιριστές. Μπορεί να υπάρξουν αφίξεις ή αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών, είναι ένα άγχος για τους προπονητές. Ήταν μια μεγαλύτερη παύση, λόγω της αποχής των διαιτητών, αλλά δεν μπορώ να τη σχολιάσω».

Σχετικά με τα νέα αποκτήματα της ομάδας, ανέφερε: «Ο Φράνκο Σολδάνο θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί, ξέρουμε πώς μπορεί να βοηθήσει. Ο Γιώργος Μασούρας είναι ένας παίκτης ο οποίος γνωρίζουμε, έχει επίπεδο και εξελίσσεται συνεχώς, είναι διεθνής και μπορεί να προσφέρει πολλά στη συνέχεια. Έχουμε περισσότερες εναλλακτικές και θα μας βοηθήσουν. Είμαι χαρούμενος που μπορούμε να έχουμε περισσότερες επιλογές».

Για το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, δήλωσε: «Ο Λεβαδειακός δεν θα είναι η ίδια ομάδα που αφήσαμε, θα είναι ανανεωμένος. Ο καινούργιος προπονητής έχει δώσει σιγουριά στην αμυντική λειτουργία της ομάδας και θα είναι συμπαγείς. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, περισσότερο από όσο ήμασταν στο τελευταίο παιχνίδι Κυπέλλου. Υπάρχει δικαιολογία γι’ αυτό, λόγω της διακοπής, αλλά τώρα θα πρέπει να είμαστε πολύ πιο συγκεντρωμένοι σε σχέση με την Ξάνθη».

Αναφορικά με ενδεχόμενη κάμψη στην απόδοση του Ολυμπιακού, είπε: «Δεν νομίζω πως θα έχουμε τέτοιο θέμα φέτος. Οι παίκτες είναι καλά ενημερωμένοι για τους στόχους και την ταυτότητά μας. Τόσο οι παλαιότεροι, όσο και οι καινούργιοι. Έχουμε πρωταρχικό στόχο το πρωτάθλημα. Πολλοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι έχουν ενδιαφερθεί για τους παίκτες μας, αλλά κανένας παίκτης δεν χτύπησε την πόρτα μου για να συζητήσει το ενδεχόμενο αποχώρησής του. Είμαστε συγκεντρωμένοι και έχουμε την ποιότητα για να κατακτήσουμε τον στόχο μας».

Σχετικά με τα στοιχεία που πρέπει να έχει η ομάδα του, τόνισε: «Πρέπει να είμαστε πιο εύστοχοι και επιθετικοί. Πρέπει να αγωνιζόμαστε με βάση την ταυτότητά μας. Να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στην επίθεση. Γνωρίζουμε πως μπορούμε να πάρουμε περισσότερα από ορισμένους ποδοσφαιριστές. Να είμαστε συνεπείς και συνετοί όπως μέχρι σήμερα. Έχουμε αποδείξει πως έχουμε την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Θα πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο».

Τέλος, για την ανανέωση συμβολαίου με τον Τσιμίκα, σχολίασε: «Είμαι χαρούμενος γι' αυτό και τον έχω συγχαρεί ήδη. Τον υπολογίζουμε για το μέλλον, είναι εγγύηση για τη θέση του. Νιώθουμε σίγουροι στα αριστερά, όπως στα δεξιά με τον Ομάρ και τον Τοροσίδη. Είναι σημαντικό πως προέρχεται από την Ακαδημία, αγαπάει και γνωρίζει την ομάδα. Έφυγε για λίγο, αλλά είναι και πάλι μαζί μας και αυτό είναι πολύ θετικό».