Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

La Liga: Ο Ρονάλντο «έσωσε την παρτίδα» για τη Ρεάλ Μαδρίτης



«Φωτιά» πήρε το πρωτάθλημα της La Liga μετά τη χθεσινή νέα «γκέλα» της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Λας Πάλμας (3-3), στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής.

Η Μπαρτσελόνα είναι, πλέον, μόνη της στην κορυφή του πρωταθλήματος με ένα βαθμό διαφορά από τους «μερένγκες», που έχουν, όμως, ένα ματς λιγότερο με την Θέλτα στο Βίγκο.

 

Ευχαριστημένη θα πρέπει να έμεινε η «βασίλισσα» από το αποτέλεσμα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», καθώς μέχρι το 86΄ βρισκόταν πίσω στο σκορ με 3-1 και όλα έδειχναν ότι δεν θα απέφευγε την ήττα.

Ο Ρονάλντο, όμως, είχε διαφορετική άποψη κι αφού μείωσε με πέναλτι τέσσερα λεπτά πριν το τέλος, στο 89΄ έφερε το ματς στα ίσια. Τίποτα δεν προδίκαζε την εξέλιξη που είχε η αναμέτρηση μετά το γρήγορο γκολ του Ίσκο στο 8΄. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν γρήγορα με τον Ταναούσου (10΄) , αλλά η αποβολή του Γκάρεθ Μπέιλ στο ξεκίνημα της επανάληψης (48΄)  άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα, με τη Λας Πάλμας να παίρνει προβάδισμα δύο τερμάτων με το πέναλτι του Βιέρα στο 56΄ και το γκολ του Μπόατενγκ στο 59΄.

Μέσα σε 12 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο διαμορφώθηκε το τελικό 2-2 ανάμεσα στην Θέλτα και στην Εσπανιόλ. Άσπας και Βας πέτυχαν τα γκολ των γηπεδούχων, ενώ για την ομάδα της Βαρκελόνης σκόραραν οι Μορένο και Πιάτι.

Το όνειρο της παραμονής «ζωντάνεψε» για την Γρανάδα μετά το 2-1 επί της Αλαβές. Οι γηπεδούχοι με το τρίποντο έπιασαν στην 18η θέση την Λα Κορούνια (από 19 βαθμούς) και δικαιολογημένα ελπίζουν στο θαύμα.