Σάββατο 04 Μαΐου 2024 -

Κύπελλο Ελλάδας: Σκορ πρόκρισης από το πρώτο ματς η ΑΕΚ, 4-1, τον Ηρακλή



Με το εμφατικό 4-1 επί του Ηρακλή στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκρισή της στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μετά τον Ολυμπιακό, η Ένωση γίνεται η δεύτερη ομάδα που συμμετέχει στους προημιτελικούς του θεσμού που «καθαρίζει» με την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο κιόλας ματς. Η ομάδα του Πογέτ, μπορεί να έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 32ο λεπτό, αυτό, όμως, δεν την εμπόδισε να πετύχει άλλα τρία γκολ (είχε ήδη προηγηθεί στο 7΄) και να διευρύνει τι νικηφόρο σερί της από την έναρξη του 2016 σε 7 παιχνίδια (4 στο πρωτάθλημα και 3 στο κύπελλο).

 

Η ρεβάνς της 4ης Φεβρουαρίου στο «Καυτανζόγλειο» ουσιαστικά έχει αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς για να προκριθεί ο «Γηραιός» θέλει «καθαρή» νίκη με 3 γκολ διαφορά. Κι αν κρίνει κανείς από την εικόνα των δύο ομάδων στο χθεσινό ματς του Ολυμπιακού Σταδίου, για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά θαύματα των τελευταίων ετών στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μόλις στο 7ο λεπτό από το φάουλ του Μάνταλου η μπάλα βρήκε στον Ζιαμπάρη και κατέληξε στα δίχτυα του Χουάντερσον (1-0). Το γκολ έδωσε... φτερά στους γηπεδούχους που πίεζαν για το δεύτερο γκολ, ωστόσο, μέσα σε πέντε λεπτά (28'΄-32΄) ο Μπακάκης δέχτηκε δύο κίτρινες κάρτες και αποβλήθηκε, γεγονός που όχι μόνο δεν επηρέασε τους «κιτρινόμαυρους», αλλά κατάφεραν στος καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Κολοβέτσιο να μπουν με προβάδισμα δύο τερμάτων στ΄ αποδυτήρια.

Παρά την αριθμητική υπεροχή του ο Ηρακλής δεν ήταν απειλητικός στο δεύτερο μέρος, καθώς η ΑΕΚ αμυντόταν εξαιρετικά κι όταν της δινόταν η ευκαιρία έβγαινε στην αντεπίθεση με καλές προϋποθέσεις. Σε μία από αυτές στο 72΄, ο Πλατέλλας βρήκε χώρο έξω από την περιοχή να πιάσει το σουτ, η μπάλα βρήκε και πάλι σε παίκτη του Ηρακλή άλλαξε πορεία και ξεγέλασε τον Χουάντερσον (3-0.

Δε σταμάτησε εκεί η ΑΕΚ. Στο 83΄ ο γκολκίπερ του «Γηραιού» έκανε ένα ανόητο πέναλτι στον Αραβίδη, το οποίο δύο λεπτά αργότερα μετέτρεψε σε γκολ ο «παθών» για να «γράψει» με αυτό τον τρόπο το 4-0. Το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου, ο οποίος ουκ ολίγες φορές σηκώθηκε από τον πάγκο του κι έκανε δριμύτατες παρατηρήσεις στους ποδοσφαιριστές του κυρίως για τον τρόπο που αμύνονταν, ήταν να μειώσει στο 90΄ με την κοντινή κεφαλιά του Βέλλιου.