Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Κόμπι Μπράιαντ: Ο Σταρ των Λέικερς αποχωρεί από το παρκέ του ΝΒΑ



Οπως συμβαίνει με κάθε ίνδαλμα, τον λάτρεψαν και τον μίσησαν. Οποιαδήποτε κι αν είναι η άποψη του καθενός για τον Κόμπι Μπράιαντ, όμως, μάλλον ακόμη και οι «αντιρρησίες» του «λύγισαν» από τον συγκινητικό τρόπο με τον οποίο ανακοίνωσε την επερχόμενη αποχώρησή του από το μπάσκετ.

Ο 37χρονος σταρ των Λέικερς θα κρεμάσει φανέλα και παπούτσια μετά το τέλος της σεζόν, και το έκανε γνωστό δημοσιεύοντας μία επιστολή προς το αγαπημένο του... μπάσκετ, στην ιστοσελίδα ThePlayersTribune.com. Αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Αγαπημένο μου μπάσκετ, από τη στιγμή που φόρεσα τις ψηλές κάλτσες του πατέρα μου και άρχισα να βάζω νοητά νικητήρια σουτ στο “Φόρουμ” (σ.σ.: πρώην έδρα των Λέικερς), ένα πράγμα ήξερα για τα καλά. Οτι σε έχω ερωτευτεί [...]

»Η αγάπη μου ήταν τόσο μεγάλη, που σου έδωσα τα πάντα. Από το μυαλό και το σώμα μου, μέχρι το πνεύμα και την ψυχή [...] Επαιξα με ιδρώτα και πόνο, επειδή εσύ μου το ζήτησες. Εκανα τα πάντα για σένα, γιατί αυτό κάνεις όταν κάποιος σε κάνει να νιώθεις τόσο ζωντανός, όπως με έκανες εσύ [...] Αλλά δεν μπορώ να σε αγαπώ εμμονικά για πολύ ακόμα. Αυτή η χρονιά είναι ό,τι μου έχει μείνει να δώσω. Η καρδιά μου μπορεί να αντέξει το σφυροκόπημα, το μυαλό μπορεί να το διαχειριστεί, αλλά το σώμα μου ξέρει ότι ήρθε η ώρα για το “αντίο” [...] Είμαι έτοιμος να σε αφήσω. Θέλω να το μάθεις τώρα ώστε να αδράξουμε κάθε στιγμή που μας έμεινε. Δώσαμε ό,τι είχαμε ο ένας στον άλλο. Ξέρουμε και οι δύο πως ό,τι και να κάνω μετά, θα είμαι για πάντα αυτό το παιδί με τις ανεβασμένες κάλτσες, τον κάδο σκουπιδιών στη γωνία και με τα 5’’ στο ρολόι. Η μπάλα στα χέρια μου. 5, 4, 3, 2, 1... Θα σε αγαπώ για πάντα - Κόμπι».

Ο Μπράιαντ θα αποχωρήσει με 5 τίτλους πρωταθλητή (2000, 2001, 2002, 2009, 2010), ένα βραβείο MVP σεζόν (2008) και 2 Τελικών (2009, 2010), 2 τίτλους κορυφαίου σκόρερ (2006, 2007), 4 βραβεία MVP σε All-Star Game (σε 17 επιλογές) και την 3η θέση στη λίστα των σκόρερ όλων των εποχών (32.670π.), πίσω από Αμπντούλ-Τζαμπάρ και Καρλ Μαλόουν! Εχει το ρεκόρ με 20 σεζόν στην ίδια ομάδα και είναι ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία των Λέικερς, ενώ αποκάλυψε πως ενημέρωσε το καλοκαίρι τον Μάικλ Τζόρνταν για την αποχώρησή του, και έχει κερδίσει, μόνο από το ΝΒΑ, 328.000.000 δολάρια!

Πανικός για τον τελευταίο αγώνα του

Η απόφαση του Κόμπι Μπράιαντ θαρρεί κανείς πως αφήνει τους Λέικερς προσωρινά «μισούς». Ωστόσο, το κοινό θα πληρώσει... τριπλάσια τιμή για να παρακολουθήσει την τελευταία σεζόν του. Ο Χάρις Ρόσνερ, υπεύθυνος εισιτηρίων της εταιρίας «VIP Tickets» στο Λ.Α., δήλωσε πως «δέκα λεπτά μετά την ανακοίνωση, δεχτήκαμε χιλιάδες αιτήσεις για θέσεις στο “Στέιπλς Σέντερ’”!». Μάλιστα, η τιμή για τον πιθανότατα τελευταίο αγώνα του, στις 13/4/2016 με τη Γιούτα, «εκτινάχτηκε» από τα 125 δολάρια στα 400! Η τιμή για το αποψινό ματς στη Φιλαδέλφεια (γενέτειρα του Κόμπι) τριπλασιάστηκε, ενώ εταιρία από το Κλίβελαντ πούλησε χθες σε λίγες ώρες όσα είχε πουλήσει όλη τη σεζόν για το Καβς-Λέικερς, στις 10/2/2016.