Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Κλείνει το «Μεάτσα» για δύο αγωνιστικές λόγω της ρατσιστικής επίθεσης



Το ματς της Ίντερ με τη Νάπολι το βράδυ της 26ης Δεκεμβρίου θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια, για όσα τραγικά έγιναν τόσο πριν την έναρξη του αγώνα, που οδήγησαν στον θάνατο ενός υποστηρικτή των «νερατζούρι», όσο και για τα όσα ακολούθησαν εντός του «Τζουζέπε Μεάτσα», με τους οπαδούς των γηπεδούχων να επιτίθενται ρατσιστικά στον Καλιντού Κουλιμπαλί, σχεδόν από την αρχή του ματς και μέχρι τη στιγμή που αποβλήθηκε.

Ο ρέφερι της αναμέτρησης απέβαλε τον Σενεγαλέζο με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 80’, καθώς θεώρησε ότι χειροκροτούσε ειρωνικά προς το μέρος του. Ωστόσο, από τους «παρτενοπέι» υποστήριξαν ότι η κίνηση αυτή ήρθε ως αντίδραση στον κόσμο που βρισκόταν στο γήπεδο, που έκανε διάφορες χειρονομίες εναντίον του και τους ήχους μαϊμούς. Αυτό ήταν που είπε και ο ίδιος, λίγη ώρα μετά το τέλος του παιχνιδιού.

Για όλο αυτό το σκηνικό η Ίντερ τιμωρήθηκε με δυο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, ενώ για έναν επιπλέον αγώνα θα μείνει κλειστή και η εξέδρα των ultras της, από όπου ακούγονταν όλα αυτά εναντίον του Κουλιμπαλί. Τα επόμενα εντός έδρας ματς των «νερατζούρι» είναι με  Σασουόλο και Μπολόνια, ενώ ακολουθεί αυτό κόντρα στη Σαμπντόρια.

Πάντως, «καμπάνα» δύο αγωνιστικών δέχθηκε και ο ίδιος ο Κουλιμπαλί, για «αμφιλεγόμενη αντίδραση» στο περιστατικό που του στοίχισε την αποβολή, αλλά και ο αρχηγός της Νάπολι, Λορέντσο Ινσίνιε, ο οποίος επιτέθηκε σε έναν από τους διαιτητές του αγώνα.