Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Ήττα-σοκ του Παναθηναϊκού στη Βαλένθια



Απέναντι στην Βαλένθια των 10 σερί ηττών, ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε κι έφυγε ηττημένος από την Ισπανία με 67-63 στο φινάλε του πρώτου γύρου της Euroleague.

Ο Παναθηναϊκός, που μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, πήρε δύο φορές διψήφια διαφορά (η μεγαλύτερη στο +11), αλλά εκεί κατέβαζε τον διακόπτη και έδινε την ευκαιρία στις «νυχτερίδες» να επιστρέφουν στο ματς.

Στην τελευταία περίοδο, τα μεγάλα τρίποντα των Λοτζέσκι και Παππά ναι μεν έφεραν την ισοφάριση για το «τριφύλλι», αλλά το καλάθι του Ντούμπλιεβιτς στα 36 δεύτερα πριν το τέλος δεν επέτρεψε στους «πράσινους» να στείλουν το ματς στην παράταση.

Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, Έρικ Γκριν, ήταν αυτός που έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά στην ελληνική ομάδα κι εν πολλοίς ήταν εκείνος που δεν της επέτρεψε να φτάσει στην 4η διαδοχική της νίκη (ο Παναθηναϊκός προερχόταν από επιτυχίες στα τελευταία 9 ματς).

 Η Βαλένθια ήταν η ομάδα που «χαμογέλασε» στο τέλος, διακόπτοντας το αρνητικό σερί των 10 ηττών, με τον Παναθηναϊκό να χάνει την ευκαιρία να κάνει Πρωτοχρονιά στην 2η θέση με τον Ολυμπιακό, που νωρίτερα είχε χάσει από την Ζαλγκίρις Κάουνας.

Οι «πράσινοι» έμειναν στις 10 νίκες, με τους «ερυθρόλευκους» να μετρούν 11. Ο Έρικ Γκριν, σημείωσε 21 πόντους με 4/7 τρίποντα, ο Γερμανός διεθνής σέντερ Τιμπόρ Πλαϊς πρόσθεσε 13, ενώ ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς έκανε μεγάλη ζημιά με τους 11 πόντους που πέτυχε.

Από τον Παναθηναϊκό που προηγήθηκε ακόμη και με +11, ξεχώρισε ο Ματ Λοτζέσκι με 17 πόντους (3/4) τρίποντα. Ο Τσάβι Πασκουάλ είδε τον Νίκο Παππά να τραυματίζεται λίγο πριν τη λήξη, κι ενώ ο Νικ Καλάθης παραμένει εκτός δράσης.