Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Η Ρωσία ζητά άρση του αποκλεισμού των αθλητών στίβου



Προσφυγή στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) κατέθεσε η Ρωσική Ομοσπονδία Στίβου (Rusaf) ζητώντας την πλήρη επανένταξή της στα μέλη της διεθνούς ομοσπονδίας (IAAF), η οποία εξακολουθεί να το αρνείται. 

Η ρωσική πλευρά ζητεί να αρθεί η αναγνώριση στα πορίσματα που συνέταξαν οι ΜακΛάρεν και Όσβαλντ, σύμφωνα με τα οποία στελέχη του υπουργείου Αθλητισμού της Ρωσίας, συμμετείχαν στο σύστημα συγκάλυψης υποθέσεων ντόπινγκ, ενώ ζητείται και η πρόσβαση στα αρχεία το εργαστηρίου της Μόσχας. 

 

«Η έλλειψη βάσης σε αυτά τα κριτήρια και η παρουσία τους στον οδικό χάρτη, κατά τη γνώμη μας, είναι παράνομη, καθώς δεν υπάγονται στις αρμοδιότητες της Rusaf», δήλωσε ο Ντμίτρι Τσλιάκτιν. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Rusaf περίμενε δύο μήνες για να καταθέσει την προσφυγή, αφού ήλπιζε σε «κάποια αντίδραση της IAAF που δεν ήρθε».

Η IAAF έχει θέσει τις δικές της προϋποθέσεις για την επανένταξη της ρωσικής ομοσπονδίας στίβου στα μέλη της. 

 

Η ειδική επιτροπή που συγκροτήθηκε από την διεθνή ομοσπονδία στίβου για την αξιολόγηση της προόδου που σημειώνεται από τη Ρωσία, θα μελετήσει τις επόμενες εβδομάδες την απόφαση του WADA και τις προϋποθέσεις που έθεσε για την πλήρη επανένταξη του Rusada και θα υποβάλει σχετική έκθεση στις αρχές Δεκεμβρίου στο Συμβούλιο της IAAF.