Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Η Αργεντινή στο Μουντιάλ, ο Μέσι φαβορί για τη «Χρυσή Μπάλα»



Το βραβείο Best FIFA Football μπορεί να έχει ακλόνητο φαβορί τον Κριστιάνο Ρονάλντο, όμως η μάχη για τη «Χρυσή Μπάλα» 2017 έγινε αίφνης ανοιχτή σε προγνωστικά, με τον Λιονέλ Μέσι να ανεβάζει θεαματικά τις πιθανότητές του.

Η ψηφοφορία ξεκίνησε με την ανακοίνωση από το France Football των 30 υποψηφίων για το έπαθλο και πολλά ΜΜΕ θυμούνται τι έγινε το 2013, όταν ο Ρονάλντο οδήγησε την Πορτογαλία σε θρίαμβο εναντίον της Σουηδίας επιτρέποντας στους Λουζιτανούς να προκριθούν στους τελικούς του Μουντιάλ της Βραζιλίας (2014) και κατάκτησε το ποδοσφαιρικό Όσκαρ.

Η εκπληκτική απόδοση του Μέσι στο Κίτο εναντίον του Ισημερινού επέτρεψε στην Αργεντινή, που κινδύνευε με αποκλεισμό, να φτάσει στη νίκη-πρόκριση (3-1) στα τελικά της Ρωσίας και είναι βέβαιο ότι θα αποφέρει στον «ψύλλο» μια γενναία δόση ψήφων.

Ο Μέσι μπορεί να φιλοδοξεί ακόμη ότι θα κατακτήσει την έκτη «Χρυσή Μπάλα» του, με τον CR7 να αντιπαραθέτει τις επιτυχίες του σε Champions League και Liga.

Το χατ-τρικ που σημείωσε στον Ισημερινό επέτρεψε επίσης στον αστέρα της Μπαρτσελόνα να φτάσει τα 61 γκολ στις 122 εμφανίσεις του με την «αλμπισελέστε», ξεπερνώντας τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα.