Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Φωτιά στο πρωτάθλημα: Ο Ολυμπιακός προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ



Τα πάνω-κάτω στο πρωτάθλημα φέρνει η απόφαση της ΠΑΕ Ολυμπιακός να προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ με αφορμή την απόφαση της Super League να διεξαχθεί η αναβληθείσα 15η αγωνιστική το τριήμερο 12,13 και 14 Ιανουαρίου. Με τη 19σέλιδη προσφυγή τους οι Ερυθρόλευκοι κάνουν λόγο για παράνομη απόφαση που επιβαρύνει το πρόγραμμα και η οποία λήφθηκε χωρίς κανένα νομικό έρεισμα προκειμένου να εξυπηρετηθούν «συγκυριακές αγωνιστές σκοπιμότητες».

Άλλωστε η ΠΑΕ Ολυμπιακός μαζί με τις ΠΑΕ Πανιώνιος και Άρης είχαν καταψηφίσει στο πρόσφατο ΔΣ της Λίγκας.

Ο Ολυμπιακός, μάλιστα, επικαλούμενος έγγραφο της 21ης Δεκεμβρίου, τονίζει ότι υπήρχαν άλλες επιλογές για τον ορισμό της 15ης αγωνιστικής, η οποία αναβλήθηκε εξαιτίας της επίθεσης που δέχθηκε ο διαιτητής Θανάσης Τζήλος από κουκουλοφόρους. Να σημειωθεί ότι οι διαιτητές απέχουν τουλάχιστον έως τις 4 Ιανουαρίου, χωρίς να είναι γνωστό ποια στάση θα κρατήσουν στη συνέχεια.

Οι Ερυθρόλευκοι, πάντως, προτείνουν η 15η αγωνιστική να γίνει σε εμβόλιμες ημερομηνίες και η 16η αγωνιστική στις ημερομηνίες που είχαν οριστεί (12-13 Ιανουαρίου), και ζητούν την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης της Super League που πιστεύεται ότι αν εφαρμοστεί επιβαρύνει την ομάδα που έχει υποχρεώσεις και σε πρωτάθλημα και σε Κύπελλο.

Με την προσφυγή αυτή θεωρείται ότι η ομάδα του Πειραιά στρέφεται ουσιαστικά εναντίον του προέδρου της Λίγκας Βαγγέλη Μπαταγιάννη, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και μοναδικός υποψήφιος στις εκλογές που έγιναν τον Ιούνιο.