Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Ευρωλίγκα: «Πελάτης» του Ολυμπιακού η Βαλένθια



Ο Ολυμπιακός φύλαξε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του στη φετινή Ευρωλίγκα σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά (γι΄ αυτόν) αγώνα και ύστερα από συγκλονιστική παρουσία νίκησε με 88-79 τη Βαλένθια στην Ισπανία για την 32η αγωνιστική της κανονικής περιόδου.

Δεν πρέπει να παραλειφθεί πάντως η τάση αυτοχειρίας την οποία επέδειξε για άλλο ένα παιχνίδι η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, που αν και στο 30΄ προηγήθηκε με διαφορά 33 πόντων (74-41), στην τελευταία περίοδο «εξαφανίστηκε» από το γήπεδο και μπήκε σε κίνδυνο προς το τέλος.

Η διαφορά ήταν όμως πολύ μεγάλη για να καλυφθεί σε ένα δεκάλεπτο, ο Σπανούλης ψύχραιμος στις βολές κι έτσι ο Ολυμπιακός συντήρησε την εκπληκτική παράδοση που τον θέλει νικητή στη Βαλένθια και στους έξι αγώνες που έχει δώσει!

Ο Ολυμπιακός, που βελτίωσε το ρεκόρ του σε 15-17, είχε κορυφαίους τους Βεζένκοφ (19π.) και Πρίντεζη (18π.), που έκανε την καλύτερη εμφάνισή του για φέτος. Από την πλευρά της, η Βαλένθια υποχώρησε στο 17-15 και στη 10η θέση και ίσως πληρώσει αυτή την ήττα με αποκλεισμό από τα πλέι οφ.

Αγωνιστικά, μετά το αρχικό 12-12 ο Ολυμπιακός ο Ολυμπιακός κυκλοφόρησε σωστά την μπάλα (11 ασίστ ο Σλούκας) αι ξέφυγε με 19-12, σκοράροντας με Πρίντεζη και Κουφό, ο οποίος πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του στην πειραϊκή ομάδα.

Η πιεστική άμυνα και η πολυφωνία στην επίθεση οδήγησε στο +13 (23-36), διαφορά με την οποία ολοκληρώθηκε το ημίχρονο (44-31). Σε αυτό το διάστημα στην «εξίσωση» είχαν μπει Σπανούλης (3 ασίστ) και Ζαν-Σαρλ (8 πόντοι).

Η τρίτη περίοδος θαρρείς και ήταν βγαλμένη από το... NBA για τον Ολυμπιακό, που με τον Πρίντεζη να σκοράρει σχεδόν τους μισούς πόντους τους, οι «ερυθρόλευκοι» έτρεξαν επιμέρους σκορ 30-10, έχοντας λίγα λάθη και παίζοντας ένα παιχνίδι βγαλμένο από κομπιούτερ, για να φτάσουν στο 74-41 στο 30΄.

Το εύρος της διαφοράς, όμως, έφερε αδικαιολόγητη χαλάρωση κι απέφερε ένα ανάποδο επιμέρους σκορ 38-14 των Ισπανών στην τέταρτη περίοδο. Η Βαλένθια επέστρεψε από το -33 στο -8 (71-79) στο 38΄, αλλά Βεζένκοφ, Σπανούλης και Λαρεντζάκης απέτρεψαν την «αυτοκτονία».