Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ευχαρίστησε την UEFA ο Ζελένσκι



Το περιεχόμενο της ενημέρωσης της UEFA προς όλες τις Ομοσπονδίες μέλη της για την ευχαριστήρια επιστολή του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προς την UEFA, για τη στήριξή της στο ουκρανικό ποδόσφαιρο εν καιρώ πολέμου, έδωσε σήμερα η ΕΠΟ στη δημοσιότητα.

Αναλυτικά:

«Όπως ενημέρωσε σχετικά η UEFA, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ευχαρίστησε με επιστολή του την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία για τη στήριξη που παρείχε στο ουκρανικό ποδόσφαιρο κατά τη διάρκεια του πολέμου. Επίσης εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι δόθηκε τέλος στις προθέσεις συλλόγων για τη δημιουργία ευρωπαϊκής Super League.

Αναλυτικά η ενημέρωση της UEFA:

Προς όλες τις Ομοσπονδίες μέλη:

«Παρακαλούμε όπως ενημερωθείτε ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για την υποστήριξη της UEFA στο ουκρανικό ποδόσφαιρο, «χάρις στην οποία η Ουκρανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και το εθνικό πρωτάθλημα της χώρας κατάφεραν να συνεχίσουν να λειτουργούν, παρά τον πόλεμο».

Ο κ. Ζελένσκι εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι δόθηκε τέλος στις προθέσεις συλλόγων για τη δημιουργία της λεγόμενης ευρωπαϊκής Super League, «επειδή η ουσία του ποδοσφαίρου είναι η ελπίδα, η αλληλεγγύη και η χαρά, δηλαδή κάτι πολύ παραπάνω από χρήματα -και σίγουρα πάνω από τα προνόμια μεμονομένων πλευρών».